Turnură neașteptată în cazul fetei care a murit din cauza unei supradoze în casa prietenului din Neamț. Șase polițiști sunt cercetați

Turnură neașteptată în cazul fetei care a murit din cauza unei supradoze în casa prietenului din Neamț. Șase polițiști sunt cercetați

Ancheta în cazul fetei care a decedat din cauza unei supradoze în casa unui prieten din Neamț a luat o turnură neașteptată, iar șase polițiști sunt cercetați.

Polițiștii ajunși la fața locului, vizați în dosar

Polițiștii care au ajuns primii la locul incidentului, în noaptea din 30 spre 31 iulie 2023, sunt cei vizați în achetă, informează Adevărul.
Șase polițiști de la IPJ Neamț sunt cercetați disciplinar pentru neglijență în îndeplinirea atribuțiilor, în urma unor declarații ale ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

„Verificările au avut ca obiect stabilirea modalităţii de sesizare şi raportare a evenimentului, modul de intervenţie şi activităţile desfăşurate de primii poliţişti sosiţi la faţa locului, inclusiv asigurarea, conservarea şi ridicarea mijloacelor materiale de probă, precum şi măsurile dispuse“, a declarat ministrul Predoiu.

Tânără decedată în urma unei supradoze

În acest dosar sunt trei persoane arestate, Matteo Gabor, de 19 ani, băiatul în casă căruia a decedat fata, și doi minori de 16 ani, care sunt acuzați de trafic și deținere de droguri de mare risc.

Pe 30 iulie 2023, fata din București a ajuns în Piatra Neamț unde trebuia să participe la Conferinţă naţională Model United Nations.
Ea a mers la căminul Colegiului de Informaticp, dar nu i-au plăcut condițiile de acolo și l-a sunat pe băiatul de 19 ani, pe care nu îl cunoștea, ci doar a vorbit cu el pe platforma Snapchat. Acesta a luat-o de la gară, s-au plimbat prin oraș, apoi i-a propus să doarmă la el pentru că părinții lui nu erau acasă.

El l-ar fi sunat pe unul dintre traficanții de 16 ani și i-a spus să îi aducă aproximativ 3 grame de Cristal, un drog de mare risc. Când au ajuns la casa tânărului de 19 ani, i-a oferit și fetei droguri și le-au consumat împreună.

După ce le-a consumat, fetei I s-a făcut rău în jurul orei 00.30. Ea nu putea respire și a suferit o hemoragie genital. Băiatul s-a speriat și și-a sunat mama care a sunat ulterior la Ambulanță. La sosirea salvatorilor, la ora 1.35, fata era inconștientă. Aceștia au resuscitat-o, dar în zadar, tot ce au mai avut de făcut a fost declararea decesului.

În casa băiatului au fost descoperite șase țiple cu droguri, șase folii cu posibile urme de droguri și o bancnotă de un leu prin care s-a preparate substanța interzisă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`