Turiștii români se pot îmbarca de la 1 noiembrie pe vasele de croazieră, după o pauză de șase luni

Turiștii români se pot îmbarca de la 1 noiembrie pe vasele de croazieră, după o pauză de șase luni
Foto: pixabay.com

Segmentul croazierelor a fost cel mai afectat din turism în contextul pandemiei, acestea fiind închise total timp de mai multe luni. Cu toate acestea, începând cu data de 1 noiembrie 2020, cetățenii români vor putea din nou să se îmbarce pentru a porni în croaziere.

Prima companie care organizează astfel de călătorii desfășoară croaziere în Marea Mediterană ce includ pe itinerariul lor porturi din Italia, Spania, Franța și Malta, anunță reprezentanții agenției de turism Aerotravel.

„Îmi exprim speranță că, în câteva luni, și celelalte linii de croaziere care deja operează vor redeschide îmbarcările pentru cetățenii români, dacă situația sanitară se va stabiliza”, a declarat Antonio Nițu, directorul general al Aerotravel, prin intermediul unui comunicat de presă.

Compania MSC Cruises a reluat croazierele pe 16 august 2020 pentru pasagerii din zona Schengen, în timp ce Costa Cruises va reporni croazierele pe 6 septembrie 2020. Pentru început, din motive de siguranță, Costa Cruises va îmbarca doar cetățeni italieni, iar navele vor ancora doar în porturi din Peninsula Italică, urmând ca, ulterior, să își extindă progresiv operațiunile.

Condiții speciale pentru îmbarcare

Înainte de îmbarcare, pasagerilor li se va verifica temperatura corporală, apoi vor completa un chestionar de sănătate și vor efectua un test COVID-19. Persoanelor testate pozitiv sau care prezintă simptome nu li se va permite îmbarcarea. Pasagerii care provin din țări cu risc ridicat vor trebui să prezinte obligatoriu un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcare. Tot echipajul navei va fi testat de COVID-19 înainte de îmbarcare și în mod regulat pe perioada contractului lor.

Pasagerii celorlalte companii de croazieră vor fi supuși unei verificări generale a stării de sănătate, inclusiv a temperaturii corporale. Și Costa Cruises va realiza testarea tuturor pasagerilor înainte de îmbarcare. MSC Cruises a transmis că suprafețele de pe nave vor fi curățate și igienizate cu dezinfectanți de uz clinic, iar aerul din interior va fi dezinfectat cu lămpi UVC, care ucid 99.7% din microbi.

Reintroducerea blocajelor la graniță

Acest anunț are loc în contextul în care creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus a impus la nivelul granițelor statelor europene noi restricții și blocaje. Unele state au luat deja măsuri radicalepe fondul creșterii alarmante a numărului zilnic de cazuri de coronavirus. Ungaria a interzis începând de marţi accesul cetăţenilor străini pe teritoriul său. Un alt stat care a impus din nou restricțiile la frontieră este Danemarca. Finlanda a reimpus controale cetăţenilor unor ţări ca Franţa şi Spania.

Fiecare statUEare propriile exigenţe în acest sens. Această poziţionare pare dificilă politic într-o Uniune construită pe libera circulaţie a persoanelor, iar guvernele par să vrea să acţioneze din nou în funcţie de interesele lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`