Turiștii români din Bulgaria pot primi amenzi usturătoare dacă fac asta. E total ilegal
Pe măsură ce numărul de turiști a înregistrat o creștere semnificativă, s-a observat o tendință crescândă de acumulare a deșeurilor pe plaje, lăsate în urmă de către vizitatorii mai puțin conștienți de importanța civilizației și curățeniei. Totuși, anul 2023 a adus cu sine o problemă mult mai urgentă și alarmantă pentru industria turismului bulgăresc.
Litoralul bulgăresc rămâne neafectat de dezastrul ecologic al barajului Kakhovka din Ucraina
Stațiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre atribuie scăderea numărului de vizitatori preocupărilor legate de mediu, în special ca urmare a preocupărilor generate de evenimentul ecologic cauzat de distrugerea barajului Kakhovka din Ucraina.
Consecințele dezastrului, inclusiv reziduurile și potențiale mine neexplodate, s-au deplasat în aval pe râul Dnipro, până la malul ucrainean al Mării Negre. Cu toate acestea, specialiștii din Bulgaria au comunicat că nu au identificat nicio dovadă de poluare pe plajele situate de-a lungul litoralului lor sud-vestic al Mării Negre.
„Garantăm că rezultatele probelor pe care le luăm până acum pe coasta nordică a Mării Negre nu arată niciun exces. Din luna iunie a anului trecut, nu s-au înregistrat astfel de creșteri.”, dau asigurări autoritățile bulgare.
Amenzi de până la 10.000 de lei pentru turiștii din Bulgaria
Potrivit Playtech, turiștii caută zone mai sălbatice și mai puțin populate, cum ar fi plajele neamenajate de pe litoralul bulgăresc. Românii montează corturi aici pentru aventură, dar autoritățile bulgare sancționează această practică, cu amenzi de până la 10.000 de lei, mai ales în zonele protejate.
Pe litoralul bulgăresc, în zona Krapets, o arie protejată, mulți turiști români au ales să-și petreacă vacanța în corturi. Această practică este ilegală, deoarece zona este protejată, și autoritățile bulgare au impus amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei prinși campând ilegal sau lăsând gunoaie în această zonă.