Turiștii i-au infectat pe cei de la Cabana Dochia cu Covid-19. Salvamont Neamț, pentru B1.ro: ”E un sezon extrem de aglomerat. Lumea nu respectă regulile de distanțare socială impuse de autorități”

Turiștii i-au infectat pe cei de la Cabana Dochia cu Covid-19. Salvamont Neamț, pentru B1.ro: ”E un sezon extrem de aglomerat. Lumea nu respectă regulile de distanțare socială impuse de autorități”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trei cabanieri din județul Neamț au fost infectați cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 care a declanșat o adevărată criză sanitară la nivel global, transmite presa locală. Cel mai probabil, aceștia au fost contaminați chiar de la turiștii care se pare că au mers în număr destul de mare weekendul trecut, în județul Neamț, pentru a vizitacele mai populare obiectiveturistice din zonă.

Potrivit primelor informații, se pare că doi cabanieri dintre cei zece angajți ai cabanei Dochia din Neamț, precum și o tânără, care face parte din personalul cabanei, au fost infectați cu noul tip de coronavirus de turiștii care nu cred că există Covid-19pe munte, nu poartă mască de protecție și nu respectă niciun fel de regulă.Cabanierul și soția lui nu au coborât de pe munte.

Salvamont Neamț: A venit izoleta

Contactat de B1.ro, directorului Serviciului Public Județean Salvamont, a confirmat faptul că trei persoane au fost contaminare cu virusul ucigaș, care a provocat până în momentul de față milioane de decese.

Conform oficialului, se pare că primele două persoane testate pozitiv au fost depistate seara trecută, în jurul orei 19.00, iar cel de-al treilea care a fost confirmat marți dimineață a fost luat cu izoleta.

”Exista treicazuri la personalul de la cabana Dochia. Nu pot să confirm faptul că cele trei persoane au fost infectate de către turiști… Cert este căasearăau fost confirmațila ora 19.00primii doi, iar cel de-al treilea din 10 lucrători, câți sunt la cabană,a fost confirmat astăzi. A venit izoleta și l-a luat.”, a declarat pentru B1.ro Raul Papalicev, directorului Serviciului Public Județean Salvamont.

”Personalul cabanei a purtat toatăvara măști și mănuși de protecție”

De asemenea, Papalicev a vorbit și despre valul de turiști din acest sezon care se dovedește unul extrem de aglomerat.

”Este un sezon extrem de aglomerat. Zilnic urcăcârduri de turiști. Avem în jur de 2000 de turiști. Rata de accidentare și rata de îmbolnăvire este foarte mare. Avemintervenție-două pe zi. Din păcate, lumea nu respectădeloc regulile de distanțare socială impuse de autorități. Eu stiu din ce am văzut căpersonalul canabei a purtat toatăvara măști și mănuși de protecție, dar atâta timp cât măsurile sunt ignorate acestea sunt rezultatele.”, a mai spusdirectorul serviciu public de salvamont.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`