Turismul post-coronavirus. Care va fi distanța între şezlonguri pe plajele din România

Turismul post-coronavirus. Care va fi distanța între şezlonguri pe plajele din România
sursa Foto: pixabay

România a intrat de la 15 mai în faza de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, urmân, de la jumătatea lunii iunie ca românii să poată relua turismul. În acest context, vor fi luate unele măsuri de distanțare socială pe litoral, avându-se în vedere o distanța între sezlonguri pe plajele din România.

Nelu Tătaru: De la 15 iunie, ne gândim la redeschiderea plajelor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie, o măsură similară ar urma să fie luată în cazul plajelor.

”În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a afirmat ministrul Sănătății.

Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, despre distanța între sezlonguri pe plajele din România

Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, a făcut declarații, recent, la Digi 24, despre condițiile în care românii vor putea merge la plajă în această vară.

Mai precis, aceasta a spus că recomandarea distanței dintre șezlonguri a fost de 4 metri.

„Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță”, a precizat Corina Martin.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a spus că „avem distanța pe care o avem, de un metru jumate, care trebuie să existe”.

Oamenii nu se pot infecta cu noul coronavirus în mare

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat că nu există risc de contaminare în mare sau în râuri, astfel că persoanele care au concedii planificate la mare, nu trebuie să le amâne. Cu toate acestea, procedurile de resuscitare folosite de salvamari au fost modificate în contextul pandemiei de coronavirus.

Medicii avertizează că riscul de infectare cu SARS-CoV-2 în mare, ape curgătoare, lacuri sau piscine este extrem de mic. Însă, distațarea socială nu trebuie neglijată.

Mai precis, trebuie păstrat măcar un metru jumătate distanță între persoane atât pe plajă, cât și în mare.

„Nu avem date științifice care să demonstreze că infecția cu acest virus s-ar transmite prin apa de mare. Apa de mare, după cum știm, este și sărată, există curenți în apa de mare care ajută la purificarea apei, însă și îmbăierea în apa de mare în aceasta perioada presupune respectarea regulilor. Mă refer aici la distanță, atenția la secrețiile orale, la gura, la nas. Deci distanța revine și aici ca regulă”, a afirmat doctorul Loti Popescu.

Bilanțul cetățenilor români infectați cu Covid-19

Potrivit raportului zilnic transmis luni de Grupul de Comunicare Strategică, 18.283 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus la nivel național, dintre care 213 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire.

Din numărul total al persoanelor depistate cu infecție cu coronavirus, 1.205 au murit, peste 11.630 s-au vindecat, iar alți 177 sunt internați la terapie intensivă.

De asemenea, în diaspora 3.067 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2, dintre care 106 s-au stins din viață, iar 22 s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`