Tulcea: Șase persoane, arestate preventiv pentru trafic de canabis, haşiş şi etnobotanice
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi procurorii DIICOT Tulcea au făcut, în 29 martie, zece percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale suspectate de trafic de droguri şi de substanţe cu proprietăţi psihoactive, care acţiona în municipiul Tulcea.
În urma perchezițiilor au fost arestate preventiv pentru 30 de zile șase persoane, fiind acuzate că au distribuit canabis, haşiş şi produse de tip „etnobotanic” unor consumatori din municipiul Tulcea, în locuinţele membrilor grupării infracţionale fiind găsite, în urma unor percheziţii, 200 de grame de canabis, se arată într-un comunicat DIICOT.
La percheziţiile domiciliare, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 28 de telefoane mobile, 18 suporturi de stocare a datelor (3 carduri de memorie, 6 CD-uri, 8 DVD-uri, un memory-stick), 35 de cartele SIM, o tabletă, 13 laptop-uri, o unitate centrală de calculator, 11 hard-disk-uri, două cântare electronice, 24.990 de lei, 10 lire sterline şi 350 de euro.
De asemenea, au mai fost ridicate 170 de grame de cannabis, aproximativ 30 de grame de cannabis, ambalat în 30 de plicuri autosigilante, 0,5 grame de rezină de cannabis, 1.074 de plicuri cu substanţe pulverulente şi fragmente vegetale, 266 de role pentru confecţionarea artizanală a ţigaretelor şi 4 aparate de mărunţit.
Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 2013 – 2014, 10 membri ai grupării ar fi distribuit, consumatorilor din municipiul Tulcea, droguri de risc (cannabis şi haşiş) şi produse de tip „etnobotanic”.
În fapt, liderul grupării avea rolul de finanţare a activităţilor infracţionale, a doua persoană în ierarhia grupării avea rolul de aprovizionare a dealerilor zonali, repartizarea cantităţilor necesare pentru vânzare şi colectarea banilor. Pe al treilea palier se aflau dealerii zonali, care depozitau cantităţile mai mari de etnobotanice şi droguri într-un apartament, lăsau sumele de bani şi telefoanele pe care se făceau „comenzile”. Pe al patrulea palier se aflau cei care făceau „livrările”.
La activităţi au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..