Propunerea lui Tudorel Toader pentru funcția de procuror-șef DNA este Adina Florea.
Adina Floreaeste procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, ea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Aceasta s-a remarcat în 2010, când a dispusa redeschiderea dosarului în care fostul primar Radu Mazăre era acuzat că a purtat o uniformă nazistă la o defilare de modă.
Potrivit declarației de avere completate în 13 iunie 2017, Florea deține un apartament în Constanța, de 90,44 mp, dobândit în anul 2005 prin donație, un autoturism Audi A4 fabricat în anul 2007, un depozit bancar la Unicredit Tiriac Bank în lei deschis în anul 2009 în care se află suma de 33.868,03 lei și un depozit bancar deschis la aceeași bancă în anul 2011 în care se află suma de 3000 de euro. La categoria datorii, Adina Florea a menționat un credit ipotecar contractat în anul 2007 de la Unicredit Tiriac Bank în 2007 scadent în 2027 în valoare de 45.000 euro. La categoria venituri a menționat salariul obținut de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța în valoare de 155.153 lei și salariul obținut de la Parchetul Tribunalului Constanța în valoare de 10.157 lei.
Șase procurori și-au depus candidaturile pentru conducerea DNA: Adina Florea, Sorin Armeanu, Nicolae Lupulescu, Paula Tănase, Gabriela Scutea și Andrei Bodean.
Propunerea ministrului Justiţiei va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului. Ulterior, Toader va înainta propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere.
”În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în perioada 6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului justiției Tudorel TOADER pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție este doamna Adina FLOREA. În conformitate cu dispozițiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcție”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.