Tudorel Toader, o nouă replică pentru Liviu Dragnea: Ce document a publicat ministrul demisionar al Justiției 

Tudorel Toader, o nouă replică pentru Liviu Dragnea: Ce document a publicat ministrul demisionar al Justiției 
Foto: Inquam Photos

Tudorel Toader, ministru demisionar al Justițiie, reacționează la atacurile lui Liviu Dragnea. Pe site-ul ministerului condus încă de Toader a fost publicat luni seară un raport cu statistica proiectelor de acte normative trimise spre avizare la Ministerul Justiției, în perioada 3 ianuarie 2018 – 15 aprilie 2019.

Potrivit documentului, durata medie de avizare a actelor nomative a fost cuprinsă între două și trei zile.

Duminică seară, Tudorel Toader a scris, pe Facebook, că proiectele de acte normative erau aduse la avizare cu câteva ore înaintea şedinţelor de guvern, iar apoi se invocau întârzieri ale Ministerului Justiţei.

”O simplă întrebare! Recunoaște cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea ședintei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ?

PS: Adevărat este și faptul că uneori se „întâmpla” exact invers- mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”, a scris Toader pe Facebook.

În urmă cu câteva zile, ministrul demisionar Tudorel Toader a anunţat tot pe Facebook că nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative.

Tudorel Toader și-a înaintat, joi, demisia din funcția de ministru al Justiției și a menționat că își va exercita atribuțiile până la numirea unui nou titular al portofoliului.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din funcție a ministrului Justiției, Tudorel Toader. PSD l-a propus în locul acestuia pe deputatul Eugen Nicolicea.

Statistica publicată de Ministerul Justiției poate fi consultată AICI

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră