Tudorel Toader, noi amănunte despre ancheta privind DNA: Vor fi luate măsuri (VIDEO)

Tudorel Toader, noi amănunte despre ancheta privind DNA: Vor fi luate măsuri (VIDEO)

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ținut luni o conferință de presă în care a oferit mai multe amănunte privind sesizarea făcută pentru evaluarea managementului de la DNA și Parchetul General.

Tudorel Toader a afirmat că s-a demarat aceasta evaluare pentru că nu s-a mai făcut o astfel de verificare de 10 ani

"Am sesizat cu puțin timp în urmă Inspecția Judiciară, care va face o evaluare de fond a managamentului la DNA și la Ministerul Public pentru că din 2007 nu au făcute astfel de evaluări", a precizat Tudorel Toader.

Tudorel Toader a cerut de asemenea o anchetă și privind înregistrările apărute în spațiul public cu Laura Codruța Kovesi afirmând că va lua măsuri în funcție de ce va stabili în raport Inspecția Judiciară din cadrul CSM.

"Am sesizat Inspecția Judiciară în legătura cu acele înregistrări apărute în spațiul public din incinta DNA. Așteptăm finalizarea verificărilor pe care le face Inspecția Judiciară și vom stabili și măsurile care trebuiesc luate", a precizat Ministrul Justiției.

Tudorel Toader a fost întrebat în conferința de presă și dacă aceasta acțiune vine ca urmare a ce s-a stabilit în raportul de evaluare făcut de către PSD la mijlocul lui iunie. Ministrul a ținut însă să precizeze că el nu a primit niciun reproș ci a fost doar o evaluare.

"Nu mi s-au făcut reproșuri, a fost o evaluare pe care au făcut-o dânșii și pe care au comunicat-o. Nimeni nu mi-a făcut mie reproșuri personale.

Există un program de guvernare care are un capitol referitor la justiție. Acele capitole nu pot fi schimbate sau modificate, le vom îndeplini. Auditul acesta la DNA și Ministerul Punlic l-am dispus înainte de schimbarea guvernului", a afirmat Tudorel Toader.

Tudorel Toader, noi amănunte despre ancheta la DNA: Vor fi luate măsuri

#DIRECT_ONE_gjmvhh#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie