Trupa Queen transmite concertul omagial susținut în memoria lui Freddie Mercury pe YouTube. Evenimentul va rămâne pe platformă doar 48 de ore

Trupa Queen transmite concertul omagial susținut în memoria lui Freddie Mercury pe YouTube. Evenimentul va rămâne pe platformă doar 48 de ore

Concertul omagial susținut detrupa Queen in 1992, în memoria luiFreddie Mercury este transmis pe Youtube, de vineri și va rămâne pe platformă 48 de ore, au anunțat membrii formației.

Concertul, intitulat „Freddie Mercury, concert tribut pentrulupta împotriva SIDA”, a avutpeArenaWembley pe 20 aprilie 1992, cu 72.000 de spectatori, iar profiturile au fost folosite pentrudeschiderea organizatiei caritabileThe Mercury Phoenix Trust.

Evenimentul a marcat și ultimul concert al basistului John Deaconcu trupa, după care s-au mai reunit doar pentru scurt timp cu chitaristulBrian May, toboșarulRoger Taylor and Elton John în1997.Fanii pot să urmărească spectacolul suținut de mari artiști, caDavid Bowie, Robert Plant, George Michael, Axl Rose și Liza Minnelli, timp de 48 de ore.

În aceea seară, pe scenă au mai urcat șivedeteînrăgite, precum Guns N ‘Roses, Metallica, Ian Hunter, U2, Elton John, Def Leppard și David Bowie.

Donațiile vor ajuta în lupta contra pandemiei de COVID-19

Pentru fiecaredolar donat, Google va adăuga încă 2, iar banii vor merge la Organizația Mondială a Sănătății, care face mari eforturi împotriva pandemiei de coronavirus.

BrianMayeste unul dintre luptătorii pentru susținerea personalului medicalîn timpul pandemiei deCovid-19, susținând că aceștia îșiriscăpropriaviață,lucrând fără echipament personal de protecție.

La începutul acestei luni, trupa Queen șiAdam Lambert a lansat o nouă celebrei melodii”We Are The Champions”(Noi suntem campionii), redenumind-o”You Are The Champions”(Voi siunte’i campionii) în onoareapersonalului medical.

Freddie Mercury, un talent divin, chinuit de o boală incurabilă

Mercury devenit celebrupentru calitățile vocale deosebitede teneor,acoperind patruoctave,darși pentru prestațiile liveimpecabile. El este și autorul unorhituricare au cucerit planeta,printre care se pot enumeraKiller Queen,Bohemian Rhapsody,Somebody to Love,We Are the ChampionsșiCrazy Little Thing Called Love.

Freddie a dezvăluit doar că se luptă cu virusul HIV,într-o declarație emoționantă susținută în fața fanilordupă ce au apărut zvonuri depre problemele lui de sănătate în presă..

Cântărețul a mărturisit că era hotărât să ascundă aceste secret toată viața, dar zvonurile desprestarea sa de sănătate care se deteriora l-au făcut săia decizia curajoasă de recunoște adevărul în fața admiratorilor săi.

„În urma zvonurilor apărute înpresă î n ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat HIV pozitiv și am SIDA.

Am considerat corect să păstrezaceste informații private, pentru a-iproteja celor din jurul meu.

„Cu toate acestea, a sosit momentul ca prietenii și fanii mei din întreaga lume să cunoască adevărul și sper că toată lumea se mă va susține, iarmedicii care mă îngrijesc pe mine și cei din întreaga lume vor continua eforturileîmpotriva acestei boli teribile”.

Doar cei mai apropriați prietenial lui Freddie știau adevărul. Colegii săi de trupă l-au suținut până în ultima clipă a vieții. Freddie Mercury a murit la doar 45 de ani, pe 24noimenbrie 1991,în urma unor complicații ale sistemului imunitar cauzate de SIDA. În anul 2001 a fost inclus în „Rock and Roll Hall of Fame”și a fost numit una dintre personalitățile secolului XX.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”