Trupa Phoenix pregătește un turneu în memoria lui Nicu Covaci. Când vor începe concertele

Trupa Phoenix pregătește un turneu în memoria lui Nicu Covaci. Când vor începe concertele
Foto: Facebook / Nicu Covaci

Phoenix se pregătește să comemoreze moartea celui care a reprezentat nucleul formației, Nicu Covaci, într-un turneu național. Trupa pregătește pentru fani și o operă rock, „Nemuritorul”.

„Vom cânta peste tot pe unde lumea ne cheamă”

Fiind întrebați de proiectele viitoare ale trupei, Lavinia Săteanu a afirmat că o să respecte dorința regretatului Nicu Covaci și o să continue povestea Phoenix. „Nicu (Covaci) şi-a dorit să mergem mai departe şi asta vom face ţinând cont de de dorinţa lui. Vom vom pune mai departe şi vom cânta peste tot pe unde lumea ne cheamă”, a declarat Lavinia Săteanu.

Chitaristul Cristi Gram a afirmat că trupa pregătește să lanseze noi piese, care până acum nu au fost cântate live, iar turneul în memoria lui Nicu Covaci ar putea începe în luna noiembrie, potrivit G4Media. 

„Deocamdată facem concerte în memoria lui Nicu pentru că suntem afectaţi de dispariţia lui şi probabil că vom fi afectaţi tot timpul, dar fiind proaspăt acum asta-i, asta facem. Lucrez la câteva piese după care o să lucrăm cu toţii. Întâi o să-l fac eu, structura, schiţă şi astea, pentru că am mai mult timp şi stau acasă foarte mult şi îmi bat capul cu asta şi vrem să facem şi un turneu, tot în memoria lui. Managera noastră parcă a zis că în noiembrie (va începe turneul n.r.). Piese în special din Baba Novak, unde eu îl am pe Nicu imprimat. Am tot materialul de 20 de ani încoace pe canale şi am vrea să folosim amintirea lui cât mai prezent şi să ne folosim de vocea lui ca publicul încă să poată să asculte piese care nu s-au cântat live pentru că n-am apucat să le facem, deşi totdeauna ne-am plănuit să facem aceste piese. Vrem să cântăm ‘Oraşul scufundat’, ‘Fluier în cer’, ‘Singur’, ‘Hăituit’, piese care îl reprezentau pe Nicu, toate”, a spus Cristi Gram.

Mai mult, chitaristul a declarat că trupa pregătește un spectacol de operă rock, „Nemuritorul”, care va fi dedicată liderului formației. „O operă rock ce se va numi Nemuritorul, tot pentru Nicu dedicată, care va fi un concept complet, un spectacol complet. (Cu n.r.) formaţia pe care a lăsat-o Nicu moştenire, Lavinia Săteanu – vioară, Costin Adam – voce, Vlady Săteanu – bass şi voce, Flavius Hosu – tobe şi voce pe viitor şi Cristi Gram – chitară şi voce”, a adăugat Cristi Gram.

Formula formației va rămâne aceeași

„Eu când am fost la Nicu în spital, mi-a spus ‘Cristi, tu eşti cel mai mare, ai grijă de formaţie’, dar grija asta înseamnă, fiind foarte mult timp alături de Nicu şi trecând prin foarte multe formule, de la cea de aur până la cea actuală şi aici aş putea să spun că au fost cam vreo 10 artişti diferiţi până s-a ajuns această formulă care are complet alţi artişti în afară de mine şi Nicu care nu mai e din păcate, am auzit toate poveştile lui Nicu şi toate poveţile şi toate sfaturile care le-a dat fiecărui artist în parte, în funcţie de formulă şi cred că aş putea să am o o imagine de ansamblu asupra ce a vrut Nicu şi ce şi-ar fi dorit să fie mai departe Phoenix. Atâta pot eu să fac. În rest va fi democraţie, în sensul că toată lumea o să îşi spună părerea, păsul, ideile şi de comun acord să le aplicăm poate imediat sau pe viitor sau eu ştiu, să schimbăm anumite chestii care nu merg bine, să îmbunătăţim totdeauna, fiecare poate să zică, deci fiecare e lider în trupă. (…) Noi suntem o formaţie, noi nu mai colaborăm, noi sunt o familie, Nicu Covaci aşa ne-a lăsat şi aşa rămânem”, a mai declarat Cristi Gram.

În ceea ce privește relația cu foștii membri ai trupei, violonista Lavinia Săteanu, a arătat că Ovidiu Lipan „Ţăndărică” cântă alături de trupă iar Mircea Baniciu este deschis în a colabora cu trupa.

„Cred că este evident că există o relaţie, câtă vreme Ovidiu Lipan este cu noi, aici, în această seară şi ne ajută, la fel şi Mircea Baniciu este foarte deschis în a colabora cu trupa Phoenix”, a afirmat Lavinia Săteanu.

Vocalistul Costin Adam a punctat că în măsura în care va exista disponibilitate Phoenix va colabora cu foşti membri ai formaţiei.

„Phoenix este o moştenire, o moştenire la care participăm toţi. În măsura în care există disponibilitate, vom colabora pe viitor, de ce nu? Dar formula formaţiei Phoenix rămâne aceea pe care a lăsat-o Nicolae Covaci”, a subliniat Costin Adam.

Trupa Phoenix a susţinut sâmbătă seara, în judeţul Olt, la festivalul Romula Fest ce a avut loc la Dobrosloveni, un concert avându-l alături, la tobe, pe Ovidiu Lipan „Ţăndărică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)