Trucuri prin care să păstrezi șoriciul proaspăt și fraged

Trucuri prin care să păstrezi șoriciul proaspăt și fraged
Sursa Foto: Captură Video/ YT

A mai rămas puțin pana la Crăciun, moment în care românii se răsfață cu delicatese specifice meselor de sărbătoare.

Aparent, șoriciul este unul dintre cele mai căutate preparate tradiționale și este, alături de slănina afumată, foarte apreciat de iubitorii de carne de porc.

Trucuri utile pentru șorici fraged și gustos

Cu toate că șoriciul se întărește odată cu timpul, se pare că există câteva trucuri care să îl mențină moale și fraged. Având în vedere că este un preparat cu adevărat special, necesită respectarea unor reguli stricte.

Tradiția românească spune că pe data de 20 decembrie este Ignatul, atunci când majoritatea oamenilor taie porcul. Un aspect important în a obține un șorici moale și delicios este ca porcul să fie învelit, asta după ce a fost spălat și curățat corespunzător.

Astfel că, după pârlirea porcului se toarnă peste el apa fierbinte cu sare și se acoperă cu o pătura groasa pentru ca apa să se intre în șoric și să îl frăgezească. Se dezvelește după 10 minute, iar mai apoi se freacă cu peria până iese la iveală șoricul galben, potrivit playtech.ro.

De asemenea, următoarea etapă constă în frecarea șoriciului cu sare, mălai și sânge. Acest pas se termină cu spălarea șoriciului cu apă fiartă în cantități generoase.

Nu mulți sunt cei care cunosc faptul că pentru a obține un șorici fraged, acesta poate fi fript la flacăra aragazului sau pe grătar.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`