Trucuri pentru șoferii care conduc noaptea: Butonul de la mașină care te ajută să nu fii orbit de lumina din trafic

Trucuri pentru șoferii care conduc noaptea: Butonul de la mașină care te ajută să nu fii orbit de lumina din trafic
Sursa foto: SHutterstock

Mulți șoferi se plâng că, noaptea, când sunt implicați în trafic, sunt orbiți de lumina de la faza scurtă sau faza lungă a autoturismelor. Există însă un buton secret la mașină care te poate ajuta să nu mai fii orbit, pe timp de noapte, de faza scurtă sau lungă.

Cum poți rezolva problema cu ajutorul unui buton

Autoturismele prezintă diverse funcții, despre care mulți șoferi români habar nu au. Unele dintre ele pot să fie activate prin simpla accesare a unui buton secret de la mașină. Mulți participanți la trafic se plâng că, mai ales pe timp de noapte, sunt orbiți de fazele scurte sau lungi ale șoferilor.

Această problemă poate fi rezolvată, dacă știi ce buton secret să accesezi. Se află chiar sub ochii tăi, la nivelul parbrizului, însă probabil nu i-ai dat importanță până acum.

Puțini români știu, însă există mașini care prezintă la oglinda retrovizoare, amplasată la mijlocul parbrizului, un buton foarte util. Odată apăsat, acest buton modifică poziția oglinzii interioare în așa fel încât și unghiul în care se va reflecta lumina ce ajunge pe ea va fi diferit.

După ce se apasă butonul de sub oglinda retrovizoare, șoferul poate să conducă liniștit noaptea, fără să își facă griji că va fi orbit de lumina de la farurile celorlalți participanți la trafic. Oglinda și-a modificat poziția în așa fel încât lumina de la fazele mașinii nu mai poate să orbească.

Ce alte funcții ascunse poți accesa la mașina ta

De exemplu, există un buton pe cheile de la mașină – cel de deblocare a autoturismului – care, dacă îl ții apăsat câteva secunde, va deschide simultan toate geamurile. Această funcție este foarte utilă în lunile sezonului cald, când vrei să aerisești autoturismul înainte de a te urca în el.

Chiar dacă sezonul rece din perioada curentă este aproape de final, este posibil ca în unele dimineți șoferii să mai aibă parte de geamuri înghețate la autoturism. Se poate scăpa rapid de această problemă, dacă se accesează un singur buton.

Poți dezgheța parbrizul sau celelalte geamuri ale mașinii tale prin simpla activare a butonului ventilatorului de parbriz. Dacă în setezi la intensitate maximă, stratul de gheață se va topi aproape instantaneu. Nu uita însă să setezi ventilatorul la faza inițială, după dezghețare, potrivit Playtech.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`