Trucuri în bucătărie. Cum ar trebui sigilate borcanele de bulion fiert pentru a nu se sparge

Trucuri în bucătărie. Cum ar trebui sigilate borcanele de bulion fiert pentru a nu se sparge

Preparatele tradiționale, transmise din generație în generație, sunt unele dintre cele mai apreciate. Unul dintre aceste alimente este bulionul de roșii, care este perfect și necesar în gospodărie, indiferent de sezon.

Cum se prepară bulionul

Bulionul de roșii se prepară foarte simplu. Avem nevoie de 10 kg de roșii bine coapte, pline de savoare, 4-5 ardei kapia roșii, dulci și suculenți, 2 linguri de sare de mare, pentru a intensifica gustul natural al roșiilor, 1 lingură de zahăr, runze proaspete de busuioc, cimbru sau țelină și 1/2 cană de ulei de floarea-soarelui, potrivit click.ro. 

Primul pas este spălarea roșiilor și îndepărtarea cozilor, după care, în cazul în care sunt prea mari,legumele trebuie tăiate pe jumătate sau pe sfert. Ulterior trebuie adăugați și ardeii kapia, care să fie spălați și tăiați în bucăți mari.

Punem roșiile și ardeii într-o oală mare și adaugă câteva linguri de apă, doar atât cât să prevină lipirea la început. Se fierb la foc mediu până când toate legumele se înmoaie complet, eliberându-și sucurile și aromele.

Odată ce roșiile și ardeii s-au înmuiat, amestecul trebuie trecut printr-o sită fină sau o mașină de tocat roșii, separând sucul delicios de semințele și cojile neplăcute. Sucul se toarnă într-o oală și se adaugă sarea, zahărul și frunzele proaspete de busuioc, cimbru sau țelină. Se fierb la foc mic, până când bulionul scade și ajunge la consistența dorită.

Cum trebuie sigilate borcanele cu bulion

Bulionul fierbinte trebuie turnat în borcane sterilizate, lăsând puțin spațiu la gură. Borcanele trebuie strânse bine și așezate cu capul în jos pentru a crea o etanșare perfectă.

„Secretul banal stă într-o bucată de metal. Pentru ca bulionul să nu se strice pe timpul iernii, secretul este ca borcanele să fie bine sigilate, iar gospodinele trebuie să pună bulionul fiert în borcane, însă există riscul ca sticla borcanelor să se spargă. Însă dacă puneți borcanul pe un cuțit de fier sau coadă de lingură, puteți turna bulionul fix după ce l-ați luat de pe foc. După ce ați strâns borcanele, bulionul fierbinte sigilează etanș capacele, de aceea când le veți deschide se aude un clic. După depozitarea lor într-o lădiță, înveliți borcanele până a doua zi pentru a se menține temperatura.”, spun specialiștii de la agromedic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`