Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl ştie. Cum să fierbi corect ouăle pentru Paşte, fără să le crape coaja
Poate părea banal, dar ouăle fierte au nevoie de atenție și există câteva secrete pentru a le găti perfect, fără a le crăpa.
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja ce să prepare ca să fie masa bogată și încărcată.
Secretele preparării fără cusur
Pentru ca coaja ouălor să nu se crape, oamenii trebuie să țină cont de câteva aspecte. În primul rând, acestea trebuie să fie la temperatura camerei, așa că cei care vor să le fiarbă, nu ar fi rău să le scoată din frigider.
O altă greșeală pe care multe persoane o fac este de a pune ouăle în apă fierbinte. Se pare că această metodă este complet greșită, deoarece acest lucru va duce la spargerea lor. Metoda corectă este de a așeza ouăle în apă rece, iar abia după se pun la fiert.
Pentru cei care preferă ouăle fierte moi, trebuie să știe că acestea se lasă în apa fierbinte timp de patru minute. De asemenea, ouăle cleioase se fierb timp de șase minute, iar cele tari se lasă la fiert între 10-15 minute, potrivit click.ro.
Cum se vopsesc ouăle folosind coloranți naturali
În cazul în care vopseaua din comerț nu încântă prea multe gospodine, acestea pot apela la câteva metode naturale care vor colora ouăle de Paște. Se pare că sfecla roșie și cojile de ceapă roșie reprezintă baza pentru o vopsea naturală.
Vopseaua pe bază de sfeclă roșie se obține prin fierberea a două sfecle de dimensiune medie într-un litru de apă. În amestes se adaugă 2 linguri de oțet, iar după 4 minute de stat pe foc, în apa cu bucățile de sfeclă se adaugă și ouăle. După ce apa a dat în clocot, se lasă ouăle încă 4 minute și se scot.
Vopseaua din coji de ceapă roșie necesită mai mult timp pentru a fi preparată. Cojile de ceapă se lasă 12 ore la înmuiat într-un vas cu 4 litri de apă. În acest amestesc se mai adaugă 2 linguri de oțet și se fierb ouăle timp de 5 minute.