Trucul care ne poate scăpa de grija facturilor mari. Costă doar 80 de lei!

Trucul care ne poate scăpa de grija facturilor mari. Costă doar 80 de lei!
Captură Video: Observator News / YouTube

Specialiştii recomandă să facem o verificare a sistemului de încălzire înainte să dăm drumul la calorifere. Cine nu respectă această regulă, îşi poate pune şi viaţa în pericol.

Verificarea centralei, obligatorie la 2 ani

Verificarea este obligatorie la fiecare doi ani și e nevoie ca un specialist să vină să verifice centrala. Costul unui astfel de serviciu costă între 250 şi 400 de lei, dar, astfel, ne și asigurăm că suntem în siguranță să o putem folosi, informează Observator.

Răzvan cheamă în fiecare an un expert, în perioada toamnei, pentru a-i verifica sistemul de încălzire. „De obicei, când începe sezonul rece necazurile apar fie sâmbăta şi duminica, fie în sărbătorile legale şi de aceea trebuie neapărat, din experienţa mea, să avem o verificare făcută în timp”, a spus Răzvan.

„Facem aerisirea caloriferelor, echilibrarea instalaţiei, verificarea centralei cu elementele de siguranţă respective, verificarea coşului de fum, verificarea termostatului. E foarte important să nu se atingă de centrală persoane neautorizate şi nici clientul„, a explicat un instalator autorizat.

Cum puteți scăpa de grija facturilor mari

Un lucru important de știut este că puteți scăpa de grija facturilor mari dacă vă achiziționați un termostat bun şi îl și montați corect. Cel mai ieftin costă în jur de 80 de lei şi este un termostat cu fir, iar cel mai scump depăşeşte 700 de lei şi puteți controla temperatura din telefon.

„E bine să testăm dacă termostatul arată chiar temperatura reală. Ulterior, cel mai eficient este să programăm centrala astfel încât să menţină o temperatură constantă. Confortul termic în România era cam la 23 de grade”, a spus un specialist în energie.

Specialiștii recomandă ca în perioada frigului să setăm apa caldă, în centrală, pe o temperatură de 43 de grade, iar butonul de căldură în calorifere în jur de 40-45 de grade. Astfel vom avea un consum corect.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:50 - Bărbatul suspectat de incendiul de la Parlament a fost prins și ridicat din camera de hotel. Incendiatorul are 58 de ani și este din județul Vaslui
07:36 - Cod galben de ceață în zeci de localități din patru județe cu vizibilitate redusă chiar și sub 50 de metri
07:29 - Hezbollah promite să se răzbune după ce pagerele care au explodat au ucis cel puțin nouă persoane și au rănit aproape 3.000
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)