Trotinete copii benefice pentru copiii de orice vârstă

Trotinete copii benefice pentru copiii de orice vârstă

Trotineta pentru copii este potrivită ca jucărie pentru activități în aer liber, dar și pentru antrenarea simțului echilibrului și a sistemului musculo-scheletic. De la vârsta de 5 ani, copiii pot trece la modele de trotinete copii mai mari. Trotinetele sunt mijloace de transport populare pentru copiii mici, mai ales pentru cei care nu pot încă folosi bicicleta. Datorită ghidonului reglabil, aceste vehicule sunt potrivite pentru copii de diferite înălțimi și greutăți.

Trotinete copii pentru utilizare activă

Înainte de a cumpăra trotinete copii, ar trebui să studiezi toate avantajele și dezavantajele modelelor alese și, de asemenea, să ai grijă de siguranța copilului în timpul mersului. Modelele cu trei roți sunt mai potrivite pentru copiii mici. Le va fi mai ușor să învețe să meargă cu un astfel de vehicul, iar în viitor, le va fi mai ușor să învețe să meargă cu bicicleta.

Trotinetele copii de înaltă calitate ar trebui să aibă o perioadă lungă de garanție, volan reglabil și o ergonomie corectă, care să prevină răsturnarea și posibila afectare a sănătății copilului mic. Este bine când puntea și cadrul au un strat rezistent la impact, sunt rezistente la zgârieturi și așchii.

Trotineta copii ar trebui să fie proiectată pentru utilizare activă. Un model de slabă calitate eșuează destul de repede. Astfel de trotinete durează de obicei un sezon, deoarece se defectează. Modelele cu trei roți sunt potrivite pentru copiii cu vârsta de 3 ani și mai mult, iar trotinetele cu două roți ar trebui folosite de la vârsta de 5 ani și mai mult.

Trotinete copii potrivite pentru copilul tău

La început, se recomandă folosirea unei trotinete copii cu trei roți, adică cu o roată în față și două roți în spate. Sau cu o roată mică în spate și două roti mari în față, înclinate în unghi drept, în față și pe lateralele volanului. Trotineta copii cu trei roți este potrivită pentru primele încercări de a conduce. Cu un astfel de echipament copilului îi este mai ușor să-și mențină echilibrul, iar plimbarea îi este placută.

O trotinetă copii cu două roți necesită mai multă îndemânare pentru a fi operată, așa că este recomandată copiilor mai mari, de la cinci – șase ani. O trotinetă cu trei roti are avantajul că poate fi pur si simplu trasă de către părinți, fără teama că micuțul poate să-și piardă brusc echilibrul și să cadă. Cu timpul, când copilul învață să meargă bine și trotineta devine pasiunea lui, poți încerca să cumperi un echipament mai bun.

Ca orice echipament destinat copiilor, o trotinetă copii trebuie să fie durabilă și sigură de utilizat. Ar trebui să aibă cauciucuri mari și destul de largi, pentru ca micuțul să aibă o mai bună stabilitate și o absorbție a șocurilor mai bună în timpul plimbării. Din păcate, pe lângă drumurile asfaltate netede, copiii aleg adesea cărări pietruite din parcuri, pline cu obstacole. De aceea, roata mare din față face mult mai ușoară manevrarea și în siguranță chiar și în condiții dificile. La cumpărare acordă atenție tuturor caracteristicilor și detaliilor și nu numai designului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră