Trenurile se deplasează cu o viteză redusă pe mai multe rute din cauza temperaturilor extreme. Anunțul făcut de CFR SA

Trenurile se deplasează cu o viteză redusă pe mai multe rute din cauza temperaturilor extreme. Anunțul făcut de CFR SA
Sursa foto: Profimedia

Compania Națională de Căi Ferate (CFR SA) a anunțat că, din cauza temperaturilor extrem de ridicate înregistrate la nivelul șinelor, traficul feroviar pe raza regionalelor București, Craiova, Timișoara, Iași, Galați și Constanța va suferi modificări în zilele de marți și miercuri. Într-un comunicat citat de Agerpres, s-a precizat că viteza de circulație va fi redusă cu 20-30 km/h față de viteza normală.

Măsuri de siguranță în perioadele caniculare

Conform informațiilor oferite de companie, vor fi aplicate măsuri specifice în anumite intervale orare, pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul șinei atinge și chiar depășește 50 de grade Celsius. CFR SA a menționat că atunci când temperatura în aer ajunge deja peste 37 de grade, personalul responsabil de întreținerea infrastructurii feroviare efectuează revizii suplimentare pe rețea. Aceste revizii constau în verificarea directă a căii, măsurarea și înregistrarea evoluției temperaturilor la nivelul șinei. În plus, atunci când temperatura la nivelul șinei depășește 50 de grade Celsius în anumite intervale de stații, se va reduce viteza de circulație a trenurilor în medie cu 20-30 km/h.

Avertizare cod roșu și portocaliu pentru caniculă în România

În aceste circumstanțe, este posibil ca unele trenuri să ajungă la destinație cu întârziere. Pentru a evita inconveniențe, călătorii sunt sfătuiți să solicite informații despre orele de sosire și plecare ale trenurilor de la casele de bilete înainte de a porni în călătorie. De asemenea, este recomandat să verifice periodic site-urile operatorilor de transport feroviar pentru a obține informații actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor aflate în circulație.

În sudul țării, șase județe și municipiul București se află sub avertizare cod roșu de caniculă, cu temperaturi estimate să atingă 42 de grade Celsius. În același timp, alte 18 județe sunt vizate de o avertizare cod portocaliu pentru temperaturi extreme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`