Trend-ul primarilor din marile orașe: Trimiși în judecată pentru fapte de corupție și apoi repuși în funcții

Trend-ul primarilor din marile orașe: Trimiși în judecată pentru fapte de corupție și apoi repuși în funcții
Foto: dcnews.ro

Brașovul este lovit din nou de probleme. Primarul municipiului, George Scripcaru, este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi complicitate la luare de mită. Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei scriu că edilii mai mult sau mai puţin celebri au fost trimişi în judecată, pentru diverse fapte de corupţie, după ce au băgat adânc mâinile în bugetul instituţiilor, pe care le administrează. Printre cei mai cunoscuţi se numără Sorin Apostu, Radu Mazăre şi Antonie Solomon.

Ultimul primar adus în faţa instanţelor este edilul din Cluj Napoca, Sorin Apostu. Procurorii au descoperit că din mai multe contracte publice, lui Apostu i-au revenit  aproape 100.000 de euro mită. Primarul a fost arestat pentru 29 de zile, deoarece în aşteptare erau şi alte şpăgi, mascate în contracte de consultanţă juridică cu firma soţiei.

În Hunedoara, Marius Ovidiu Hada a fost trimis în judecată după ce a aprobat mai multe achiziţii publicele de la firmele controlate de un angajat al primăriei. Zecile de contracte de achiziţii ilegale au condus la un prejudiciu în valoare de peste 700.000 lei.

Edilul Craiovei, Antonie Solomon, ocupă şi el un loc aparte în topul primarilor certaţi cu legea.  Solomon a fost arestat după ce a luat o şapgă de 50.000 de euro, însă a fost elibertat după 6 luni şi a fost repus în funcţie.

Nici excentricul Radu Mazăre nu lipseşte din listă. Primarul Constanţei este acuzat că a produs o pagubă de  114 milioane de euro după ce a retrocedat fraudulos aproape un milion de metri pătraţi de terenuri în Constanţa şi Mamaia, inclusiv plaje şi faleze. Deşi dosarul a fost trimis pentru judecată, de doi ani s-a tot amânat, fără a fi audiat vreun martor.

Gheroghe Falcă,
primarul Aradului, se judecă cu DNA de patru ani. Edilul a făcut un schimb de case, deşi diferenţa dintre cele două imobile era de cel puţin 110.000 euro. În plus, a vândut un teren al primăriei unor prieteni pentru 800 de mii de euro, care ulterior au vândut terenul cu aproximativ 3 milioane de euro. Deşi este trimis în judecată, edilul arădean îşi amână procesul într-o veselie.

Cei mai mulţi dintre primarii certaţi cu legea şi-au reluat nestingheriţi funcţiile, mai scrie sursa citată.

Primarul Brașovului, anchetat de DNA

Embed: " />

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:29 - Casele de pariuri nu au anticipat victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidențiale. Cota uriașă pe care o avea
13:28 - Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
13:22 - Rușii, bucuroși de victoria lui Călin Georgescu. ,,Un susținător al uniunii cu Rusia”
13:15 - Călin Georgescu: Nașterea prin cezariană e o tragedie. Se rupe firul divin
13:10 - Politico, material amplu despre „șocul” de la alegerile prezidențiale din România. Ce scriu jurnaliștii străini despre controversele legate de Călin Georgescu, admirator al Rusiei și al Ungariei
13:02 - Opt persoane din Constanța sunt suspecte de furtul a tone de motorină din trenuri. Sunt în arest timp de 30 de zile
12:52 - Ascensiunea lui Călin Georgescu, e „efectul Trump”. Un profiler susține că Robert F. Kennedy Jr. va veni în România, să-l sprijine pe Georgescu
12:52 - Dan Vîlceanu, întrebat despre scenariul Eduard Hellvig – președinte PNL: Mi-e greu să cred că într-o democrație poți să iei pe cineva de la securitate să îl aduci la partid (VIDEO)
12:39 - George Simion l-a felicitat pe Călin Georgescu. „Sunt bucuros că suveranismul a ieșit pe primul loc”
12:24 - Nicușor Dan: Nu se întâmplă în sociologie ca cineva să aibă acum două săptămâni 3%, acum o săptămână 10% și în ziua votului 20% / E obligatoriu să fie aleasă o președintă care nu are vreun dubiu ca România să fie în UE și NATO