Tren deraiat la Brașov. Peste 200 de pasageri au fost afectati

Tren deraiat la Brașov. Peste 200 de pasageri au fost afectati
Sursa foto: Freepik / @bedneyimages
Trenul IRN 347 Curtici – București Nord a deraiat sâmbătă după-amiază între stațiile Rupea și Racoș din județul Brașov, provocând întreruperea circulației pe singurul fir de cale ferată disponibil în acea zonă.

În urma incidentului, aproximativ 200 de pasageri au fost transferați către patru autocare pentru a-și continua călătoria până la stația Brașov, de unde vor putea continua călătoria spre București Nord cu alte trenuri.

Echipele de intervenție ale CFR sunt la fața locului, lucrând intens pentru a repune vagonul deraiat pe șine și pentru a elibera linia feroviară cât mai repede posibil.

„Evenimentul feroviar s-a produs pe firul I, între stațiile Rupea şi Racos, la km 237+400, interval feroviar pe care se circula cu restricție de viteză de 30 km/h. Precizăm faptul că firul II Rupea – Racoş este închis permanent pentru lucrări de reabilitare, traficul feroviar pe intervalul respectiv fiind trasat doar pe firul I”, informează compania.

Autoritatea de Siguranță Feroviară din România (AGIFER) va demara o investigație amănunțită pentru a determina cauzele exacte ale deraierii și pentru a evalua măsurile de siguranță actuale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:29 - Ministrul Mediului, avertisment pentru cei care dau de mâncare urșilor: Când nu va mai avea cine să-i hrănească, acești urși vor ataca gospodăriile din acea zonă
18:21 - Poliţia Capitalei: Nouă taximetrişti şi şoferi de ridesharing – vizaţi într-un dosar de proxenetism
18:15 - Turiștii din Spania au făcut baie sub o conductă de evacuare a apei uzate. O confundă cu o cascadă
17:51 - PNL: Ministerul de Finanțe continuă să sprijine, prin scheme de ajutor de stat, proiectele majore, cu impact semnificativ asupra economiei
17:44 - România, Grecia și Bulgaria fac front comun pentru a contracara explozia prețurilor la electricitate / Sebastian Burduja: „Ceea ce ar trebui să fie o piață unică în sectorul energetic la nivelul UE nu se comportă ca atare” (VIDEO)
17:40 - Ministrul Sebastian Burduja, despre cum se va face compensarea la energie după ce expiră plafonarea: „Asta ne propunem să facem până în aprilie și să ținem cont de veniturile gospodăriei” (VIDEO)
17:40 - Urșii care provoacă pagube și pun în pericol oamenii din Mureș vor fi împușcați. Sunt mai mult sălbăticiuni decât suportă habitatul
17:20 - Experiența unei femei aflată la o piscină din Dubai. A fost dezgustată de bărbatul de lângă ea (VIDEO)
17:14 - Leacul care te scapă de viroze. Lidia Fecioru a explicat totul pas cu pas: „Este bun, în special, în tratarea răcelilor și a problemelor respiratorii”
17:12 - Sorin Grindeanu: La finalul lunii decembrie se va circula pe autostradă de la Ploiești la Focșani