Trei urși împușcați după ce au intrat în Miercurea Ciuc. Viceprimarul Bors Bela: În fiecare zonă a orașului există câte un grup de urși, iar zilnic tot orașul primește mesaje RO-Alert

Trei urși împușcați după ce au intrat în Miercurea Ciuc. Viceprimarul Bors Bela: În fiecare zonă a orașului există câte un grup de urși, iar zilnic tot orașul primește mesaje RO-Alert
Image by Joaquin Aranoa from Pixabay

Autoritățile au împușcat trei urși care intraseră timp de mai multe zile în intravilanul municipiului Miercurea Ciuc și care, potrivit viceprimarului Bors Bela, reprezentau un pericol real pentru oameni, transmite Agerpres.

Cei trei urși au fost împușcați

Viceprimarul din Miercurea Ciuc, Bors Bela, susține că echipajele de intervenție au încercat să îi alunge sau să îi captureze pe urși, dar nu au reușit, așa că până la urmă au decis să îi împuște întrucât aceștia reprezentau un pericol real pentru oameni.

„În ultima săptămână, înainte de Rusaliile catolice, dar şi după, trei urşi ne-au îngreunat viaţa în zona Şumuleu. Acum două nopţi au intrat în intravilanul municipiului unde erau mai multe case şi timp de şase ore am încercat, fără succes, să îi capturăm. Am reuşit în cele din urmă să îi alungăm, dar ieri seară, în jurul orei 20, am primit din nou un apel 112 legat de prezenţa celor trei urşi pe o stradă, în apropierea casei Fodor”, a declarat viceprimarul.

„În final, după o acţiune de peste două ore, comisia a luat decizia de a-i extrage. Nici după prima împuşcătură ceilalţi doi urşi nu au plecat, aşa că vânătorul a fost nevoit să îl împuşte şi pe al doilea, iar apoi şi pe cel de al treilea”, a adăugat Bors Bela.

El susține că a fost vorba despre „trei urşi tineri, de aproximativ trei ani, care în urmă cu 3-4 săptămâni au fost despărţiţi de mama lor” și care „au fost crescuţi în aşa fel încât să îşi procure mâncarea din tomberoane, din curţile sau din casele oamenilor”.

„Mama lor i-a crescut cerşetori”, susține viceprimarul Bors Bela.

Viceprimarul din Miercurea Ciuc susține că „în fiecare zonă a oraşului există câte un grup de urşi”

Bors Bela susține că autoritățile nu au avut altă opțiune și au fost nevoite să ia decizia de a-i împușca pe urși, cu toate că „nu e uşor să iei astfel de decizii, impactul emoţional şi psihic este foarte puternic, dar siguranţa cetăţenilor este pe primul loc”.

„În fiecare zonă a oraşului există câte un grup de urşi, iar zilnic, tot oraşul primeşte mesaje RO-Alert. Cred că avem nevoie de o legislaţie mai fermă ca să putem ţine urşii în frâu”, a mai declarat Bors Bela.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`