Trei traficanți de droguri de mare risc, reținuți de DIICOT Iași. Procurorii anti-mafia i-au prins în flagrant, când încercau să vândă peste 1 kilogram de cocaină adusă din străinătate

Trei traficanți de droguri de mare risc, reținuți de DIICOT Iași. Procurorii anti-mafia i-au prins în flagrant, când încercau să vândă peste 1 kilogram de cocaină adusă din străinătate

Procurorii DIICOT Iași au reținut, pentru 24 de ore, trei persoane acuzate că au introdus în România droguri de mare risc, pentru ca mai apoi să le traficheze.

Unul dintre ei este administratorul unei societăți de transport internațional de persoane și colete, care în principal efectuează curse pe ruta România – Scoția. El este acuzat de procurorii anti-mafia că a introdus în țară, prin intermediul societății, importante cantități de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 euro/kilogram.

Tot calitate de inculpat are și unul dintre șoferii firmei, care ar fi preluat, în 2 martie, de pe teritoriul Regatului Unit, un colet ce conținea o cantitate importantă de cocaină. Odată intrat pe teritoriul României, pachetul ar fi ajuns, în cele din urmă, la cel de-al treilea acuzat din dosar.

Astfel, în 4 martie, procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la BCCO Iași, au pus în scenă un flagrant, în timp ce unul dintre inculpați și soția sa au încercat să comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină, pe raza municipiului Iași.

Mai mult decât atât, tot în 4 martie, magistrații și ofțierii au efectuat cinci percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei şi 42.800 de lire sterline și trei autoturisme şi autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.

În cursul zilei de vineri, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`