CORONAVIRUS | Trei secții din spitalul din Sfântu Gheorghe, plasate în carantină

CORONAVIRUS | Trei secții din spitalul din Sfântu Gheorghe, plasate în carantină

Trei secţii aparținând Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe (Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Sala de naşteri), au fost plasate în carantină, duminică, în urma unor suspiciuni de contaminare cu COVID-19, măsură luată de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.

„Pacienţii internaţi rămân pe perioada carantinei pe secţiile amintite, sub supraveghere medicală permanentă. Momentan nici aceştia şi nici personalul medical de pe secţii nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare cu COVID19-coronavirus. DSP Covasna a prelevat şi va preleva probe de la persoanele implicate, potrivit metodologiei valabile astăzi, de testare a persoanelor.

În perioada următoare, măsurile ce urmează a fi luate vor fi în privinţa reintegrării personalului medical şi luarea tuturor deciziilor în privinţa pregătirii în continuare a spitalului la primirea pacienţilor COVID-19. Atragem atenţia celor care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajaţii secţiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile şi să apeleze următoarele numerele de telefon puse la dispoziţie de autorităţi: ISU Covasna: 0755-740 427 DSP Covasna: 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Covasna.

O anchetă epidemiologică a fost demarată în acest sens, luându-se totodată măsura decontaminării imediate a spitalului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`