Trei rețete pentru a doua zi cu dezlegare la pește din Postul Paștelui, Duminica Floriilor
Înainte cu fix șapte zile de Paștele ortodox, creștinii au o nouă dezlegare la pește cu ocazia Duminicii Floriilor. Iată cele mai delicioase trei rețete pentru ziua de Florii.
Somon cu sos de unt și lămâie
Ingrediente:
- 4 bucăți de somon;
- 60 g unt nesărat;
- 2 lingurițe de suc de lămâie;
- 1 cățel de usturoi, tocat fin;
- Sare și piper negru proaspăt măcinat.
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să încălziți cuptorul la 200°C și să ungeți o tavă de copt cu ulei. Apoi așezați bucățile de somon pe tavă și asezonați-le cu sare și piper. Somonul trebuie să stea la cuptor între 12 și 15 minute sau până când se desface ușor cu o furculiță. Într-o oală mică, untul trebuie topit la foc mic, iar apoi adăugat usturoiul tocat și sucul de lămâie.
Adăugați sare și piper după gust. Serviți bucățile de somon cu sosul de lămâie și unt.
Curry de creveți
Ingrediente:
- 500 g creveți mari;
- 1 ceapă;
- 2 ardei grași;
- 3 căței de usturoi;
- 2 lingurițe de pastă de curry roșu;
- 1 cană de lapte de cocos;
- 2 linguri de ulei de cocos;
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să curățați creveții, trebuie să tocați ceapa și usturoiul mărunt, iar ardeii trebuie tăiați în cubulețe. Mai apoi încingeți uleiul de cocos într-o oală și căliți ceapa 3-4 minute până când devine transparentă. Adăugați ardeiul gras și usturoiul și căliți încă 2-3 minute. Adăugați pasta de curry și amestecați bine.
După acești pași trebuie să puneți creveții în cratiță și să amestecați până când sunt acoperiți de sosul de curry. Turnați laptele de cocos și lăsați să fiarbă timp de 5-7 minute sau până când creveții sunt gata. Condimentați cu sare și piper după gust, potrivit wowbiz.ro.
File de cod cu sos de unt și usturoi
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod;
- 60 g unt nesărat;
- 2 căței de usturoi;
- Sucul de la o jumătate de lămâie;
- Sare și piper negru proaspăt măcinat.
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să încălziți cuptorul la 200°C și să ungeți o tavă de copt cu ulei. Mai apoi așezați fileurile de cod pe tavă și asezonați-le cu sare și piper. Coaceți fileurile de cod în cuptor timp de 12-15 minute sau până când sunt gata și se desfac ușor cu o furculiță. Într-o cratiță mică, topiți untul la foc mic. Adăugați usturoiul tocat și amestecați bine. Adăugați sucul de lămâie și sare și piper după gust. Serviți fileurile de cod cu sosul de unt și usturoi.