Trei plaje secrete de lângă București, de care puțini turiști știu

Trei plaje secrete de lângă București, de care puțini turiști știu
Sursa foto: tripadvisor.com

Toată lumea deja știe de litoralul Mării Negre, însă plajele fabuloase de pe malul Dunării sunt mai puțin cunoscute de publicul larg, drept pentru care, în cazul multora dintre acestea, nu s-a investit aproape nimic în scopul popularizării lor.

În continuare, îți prezentăm câteva din aceste plaje.

Plaja din Giurgiu

La plaja din Giurgiu nu se ajunge foarte ușor, fiind „camuflată” de vegetatie, fără indicative clare care să îți arate în ce direcție trebuie să mergi, de fapt. Trebuie să întrebi oamenii locului, pentru a te putea descurca.

Din orașul Giurgiu, trebuie să iei calea „podului prieteniei, se traversează un podeț, la dreapta căruia se vede un canal. Nu te lăsa influențat de gunoaiele și mâlul de acolo, de vreme ce, de îndată ce vei trece de vegetația abundentă vei da de o adevărată oază de liniște și de fericire. Se afla în imediata apropiere a graniței cu Bulgaria, imediat ce cobori un deal abrupt care te duce direct la plaja cu pricina.

Plaja din Slobozia

Nu departe de cea prezentată, o altă plajă frumoasă este de data aceasta în comuna Slobozia, dincolo de dig, spre șoseaua care duce spre localitatea Zimnicea.

Drumul pe dig este unul lung, însă exact ca în primul exemplu, așteptarea are să fie răsplătită cu o plajă extrem de frumoasă, însă neamenajată, în cazul căreia autoritățile locale ridică constant din umeri atunci când sunt întrebate despre motivul delăsării, însă nu ne mai miră absolut nimic, scrie playtech.ro.

Plaja de la Gostinu

Spre deosebire de cele două plaje amintite anterior, plaja de la Gostinu se bucură de un alt statut, de vreme ce comuna cu același nume, din România, s-a înfrățit cu Vetovo, astfel că cele două localități au depus împreună un proiect pe fonduri europene în valoare de 1,5 milioane de euro, pentru dezvoltarea turismului din zonă.

Plaja de un kilometru jumătate arată excepțional acum, iar datorită proiectului pe fonduri europene există inclusiv posibilități de cazare în zonă, comuna Gostinu dezvoltându-se considerabil în ultima perioadă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`