Trei oameni au murit în azilul groazei din Mureș, într-un interval de șase luni / Ținute în subsol, victimele cereau ajutor pe bilețele aruncate în stradă

Trei oameni au murit în azilul groazei din Mureș, într-un interval de șase luni / Ținute în subsol, victimele cereau ajutor pe bilețele aruncate în stradă
Sursa foto: Centrul de Resurse Juridice / Facebook

Trei oameni au murit într-un interval de șase luni în azilul cu probleme din Mureș. Aceștia fuseseră transferați acolo dintr-un alt cămin din Maramureș, în timpul pandemiei. Cauzele deceselor nu sunt cunoscute deoarece nimeni nu a efectuat nicio necropsie. Amintim că trei persoane au fost arestate preventiv în legătură cu gravele nereguli descoperite la acest azil.

Noi dezvăluiri despre azilul din Mureș, în care oamenii erau ținuți în condiții cumplite

Surse din cadrul Direcției Județene pentru Protecția Copilului Maramureș au declarat, pentru Antena 3 CNN, că 12 beneficiari ai unui cămin din Maramureș au fost transferați la căminul din Mureș undeva la sfârșitul anului 2020, în plină pandemie, pe motiv că niciunul dintre centrele din Maramureș nu dispunea de condiții pentru a-i îngriji corespunzător pe acești tineri cu probleme grave de sănătate.

În doar șase luni de la transferul lor, trei dintre aceștia au murit. Responsabilii de la Direcția pentru Protecția Copilului nu știu nici acum cauzele deceselor deoarece nu s-a făcut nicio necropsie.

Procurorii DIICOT ar fi fost sesizați de aproximativ două săptămâni cu privire la situația centrului din Mureș. Trei persoane au fost arestate preventiv până acum: patronul centrului, care este agent la Administrația Națională a Penitenciarelor, respectiv administratora centrului şi fiul acesteia, care este şef de post la poliția comunei Grebenișu de Câmpie şi proprietarul unei vile cu etaj şi piscină.

Amintim că specialiștii Centrului de Resurse Juridice (CRJ) au descoperit că oamenii cazați la Centrul de îngrijire şi asistenţă ”Căsuţa Lu’ Min” din localitatea Bărdeşti, judeţul Mureş, erau ținuți în subsol, printre grămezi de moloz, pe saltele pline de fecale, urină şi sânge. Victimele aruncau adesea bilețele în stradă, în speranța că cineva le va citi și le va salva de acolo.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`