Trei motociclete de 250 de mii de euro furate din Italia au fost descoperite la Siret, într-un microbuz din Ucraina

Trei motociclete de 250 de mii de euro furate din Italia au fost descoperite la Siret, într-un microbuz din Ucraina
Foto: Poliția Română / Facebook

Polițiștii de frontieră au descoperit trei motociclete în valoare de de 250 de mii de euro, furate din Italia, într-un microbuz din Ucraina.

Polițiștii de frontieră din cadrul STPF Suceava, au mai găsit o cutie de transmisie și un motor de la un autoturism Mercedes, ambele în valoare de 55.000 lei, de asemenea furate din Italia, anunță Obiectiv de Suceava.

Microbuzul a fost descoperit de polițiști în 9 noiembrie, într-o parcare de pe raza localității Siret.

Mașina, un Volkswagen Crafter, era înmatriculată în Ucraina, iar în timpul cercetărilor s-a mai constatat ca documentele microbuzului sunt furate din Lituania.

În acest caz, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire față de doi bărbați, unul cu dublă cetățenie româno-ucraineană în vârstă de 59 de ani și un cetățean ucrainean, de 35 de ani.

Români reținuți pentru furtul bicicletelor lotului de ciclism

Patru bărbaţi din Vrancea au fost reținuți în octombrie după ce ar fi furat de la o competiţie din Franţa, bicicletele lotului naţional de ciclism al Italiei.

Mai mult, proccurorii DIICOT susțin că cei patru români sunt acuzaţi şi de trafic internaţional de droguri, în special cocaină. În cadrul acţiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare.

”Din cercetări a reieşit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbaţi, din judeţul Vrancea, ar fi constituit un grup infracţional organizat având ca scop introducerea în ţară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în judeţele Vrancea şi Bacău. De asemenea, în aceeaşi perioadă s-ar fi conturat o linie infracţională distinctă, ce urmărea valorificarea în ţară a unor bunuri sustrase din diverse state europene”, a transmis Poliţia Română.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`