Trei copii din Galaţi au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete, la școală

Trei copii din Galaţi au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete, la școală

Trei elevidinorașul Galațiau ajuns la spital cuiritații oculare, după ce au fost expușila lămpilecu ultravioleteaprinse în clase, potrivit Libertatea.

Este vorba despre 14 copii de la școala nr. 13 din Galați, care au fost relocați la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”, pentru că școalaeste în reabilitare. Marți seara, trei elevi au mers la spital deoarece aveau probleme la ochi.

Medicii au stabilit că este vorba despre o iritație oculară care ar putea fi provocată de lămpile cu ultraviolete folosite în școli. Cei trei eleviau primit tratament și apoi au plecat acasă.

Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă și încearcă să afle dacă problemele oftalmologice au apărut în timpul cursurilor.

„Această lampă cu ultraviolete trebuie pusă în funcțiune atât timp cât nu sunt persoane în încăperea respectivă. Conform procedurii, femeia de serviciu făcea dezinfecția sălilor de curs, după care pornea lampa pentru 30 de minute. Ieri, se pare că această lampă a rămas în priză. Nu se știe de când și cum și de la ce oră până la ce oră.

Această lampă seamănă cu un neon și este amplasată în dreptul ușii de la intrare. Aseară, în jurul orei 22,00, un copil a început să aibă mâncărimi la ochi și senzație de nisip în ochi, iar mama a sunat la 112. A fost anunțată învățătoarea și conducerea școlii. S-a constatat că și alți copii aveau simptomele, dar nu la fel de grave, inclusiv învățătoarea”, a precizatpentru Libertatea, inspectorul școlar Aura Moza.

În acest moment nu se știecine a uitat lampa cu ultraviolete deschisă în sala de clasă.

Potrivit medicilor, starea elevilor transportați la spital este bună.

„Au fost aduși la spital trei copii în cursul serii de marți, 16 februarie, cu iritații oculare după expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete care se folosesc la dezinfecții. Senzația este de nisip în ochi, cu edem al pleoapelor superioare și inferioare. Starea copiilor este bună și își vor reveni repede”, a spusmedicul Ionuț Băneșanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență din Galați, pentru Libertatea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie