Trei avioane cu români evacuați au sosit la București din Tel Aviv. „Moartea cu ochii o vezi”

Trei avioane cu români evacuați au sosit la București din Tel Aviv. „Moartea cu ochii o vezi”
Foto simbol: Hepta.ro / MMA / F.F.

Sute de oameni sunt evacuați din Israel, la mai bine de o săptămână de la lansarea atacurilor Hamas.

Români și ucraineni repatriați din Tel Aviv

Trei avioane au aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni cu pasageri români sau ucraineni repatriați din Israel, care fug pentru a doua oară din calea războiului. Aceștia au avut emoții până când s-au urcat în avion, având în vedere că mai multe curse au fost anulate, conform știrileprotv.

O femeie stabilită în Israel a numărat orele până la sosirea în România și s-a rugat în gând. Compania la care luase inițial bilete și-a anulat toate zborurile.

„Ce am văzut? Moartea cu ochii o vezi! Mai ales pentru mine, ca mamă, este greu să mă culc cu gândul la copiii mei și toți copiii care au murit acolo. Suntem chiar lângă graniță. Mi-era frică să ies din casă, să ies și până la poartă sau… Este pur și simplu îngrozitor, nu am cuvinte. Sperăm să ne întoarcem, avem familie”, a spus femeia.

Oamenii au venit și singuri

În timp ce unii au venit cu familia în țară, alții au venit singuri.

„Soțul lucrează și nu a putut să vină. Frică, sirene, alarme, trebuie să ne adăpostim. Nu aveam buncăr, de aceea trebuia să ieșim pe scări și frica este mai mare când nu ai unde să te adăpostești. Eu sunt obișnuită un pic, dar e destul de înfricoșător”, a mai declarat o femeie.

Unul dintre cele trei zboruri au fost efectuate cu Tarom, iar compania a anunțat că va opera doar zboruri în regim special pe această rută.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`