Trecutul de asasin al unui familist convins a fost aflat, după ce acesta a fost ucis în fața soției și a copilului său

Trecutul de asasin al unui familist convins a fost aflat, după ce acesta a fost ucis în fața soției și a copilului său
Sursa foto: Shutterstock

Un sârb a fost împușcat și ucis în fața soției și a copilului său în Brazilia, dezvăluind trecutul său ascuns de asasin. Darko Gleiser era căutat de Interpol deja de zece ani. Ucigașul lui nu a fost prins.

După ce autoritățile au încercat să-l identifice pe bărbat, a fost aflat și trecutul său secret

În această situație potrivită unui scenariu de film de acțiune, s-a descoperit că un bărbat care a fost împușcat și ucis săptămâna trecută în fața soției sale și a fiului său mic era de fapt un asasin care se ascunde de trecutul său criminal.

Autoritățile braziliene spun că Darko Gleiser, care a folosit în mod public numele Dejon Kovac, avea o istorie de ucigaș plătit și a fost căutat de Interpol timp de un deceniu după ce a fugit din Muntenegru în 2014, după asasinarea unui bărbat în ziua de Crăciun în fața porții unei închisori, a spus Fox News.

Imaginile CCTV au arătat că un bărbat înarmat mascat s-a apropiat de trio și l-a împușcat pe Gleiser de la o distanță mică, potrivit Fox. Ulterior, el a fost declarat mort la spital.

Autoritățile bănuiesc că moartea lui Gleiser are ceva de-a face cu trecutul său criminal, deși ucigașul său nu a fost prins.

Fostul asasin pretindea că e tâmplar

După ce s-a mutat din Muntenegru în Bosnia și, în cele din urmă, în Brazilia, Gleiser și-a întâlnit soția în 2015 sau 2016. Postul de televiziune spune că femeia a susținut că nu știe nimic despre trecutul său, citând postul local de știri Folha de S.Paulo.

Vecinii familiei au spus că Folha de S.Paulo Gleiser era un bărbat familist care, deși nu vorbea prea mult portugheza, vizita adesea brutăria locală și socializa cu alți părinți când își lăsa fiul la școală. El spunea că e tâmplar și susținea că familia lui trăiește din banii dintr-o afacere pe care a condus-o în Slovenia.

Adevărata identitate a lui Gleiser a fost dezvăluită după moartea sa, când s-a descoperit că pașaportul pe care îl purta cu el aparținea de fapt unui cetățean sloven care a pierdut actul de identitate în 2017.

„Investigațiile au arătat că a locuit aici clandestin și sub un nume fals sloven”, a declarat pentru Fox News Luiz Ricardo Lara Dias Jr., ofițerul principal al anchetei.

După ce a descoperit că identitatea lui Gleiser este falsă, poliția a început să investigheze antecedentele lui, constatând în cele din urmă că amprentele bărbatului se potriveau cu un set furnizat de autoritățile din Muntenegru în legătură cu o omucidere acolo, a informat Folha de S.Paulo.

„Atunci s-a descoperit că Dejon era Darko, căutat de un deceniu de Interpol”, a spus Dias pentru Folha de S. Paulo.
Autoritățile muntenegrene l-au căutat pe Gleiser pentru multiple acuzații de crimă și pentru deținere de arme și explozibili.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie