Tratarea pacienților cu cancer ar putea fi făcută cu produsele care conțin canabis / Ce spun specialiștii

Tratarea pacienților cu cancer ar putea fi făcută cu produsele care conțin canabis / Ce spun specialiștii
Sursa foto: Freepik

Tratarea pacienților care au cancer ar putea fi efectuată cu ajutorul produselor care conțin canabis.

Printre efectele secundare ale cancerului este durerea, cauzată de apăsarea tumorii pe nervi, oase și organele din corp.

De asemenea, și medicamentele pentru chimioterapie produc durere ca efect secundar.

Ce spun specialiștii despre faptul că produsele cu canabis ar putea fi folosite pentru tratarea pacienților cu cancer

CBD ar putea fi folosit ca o alternativă pentru gestionarea durerii suferite de cei cu cancer, întrucât  funcționează prin niște mecanisme pentru a obține acest efect, potrivit specialiștilor.

Canabisul are în componența sa diverși compuși cunoscuți sub numele de canabinoizi, care interacționează cu sistemul endocanabinoid al organismului. Aceasta are un rol important în reglarea multor procese fiziologice, chiar și a percepției durerii, a apetitului, dispoziției și a cogniției.

În cazul pacienților cu cancer, produsele cu canabis au beneficii în ceea ce privește îmbunătățirea funcției cognitive, în special la cei care au fost supuși chimioterapiei sau radioterapiei.

„Ceea ce am observat au fost unele scăderi acute ale experienței durerii și o stare de spirit mai bună. Așadar, unele consecințe pozitive la nivel acut. Nu am văzut prea multe schimbări în ceea ce privește performanța în sarcinile cognitive. Au fost puțin mai lenți la răspuns, dar vorbim de ordinul milisecundelor”, a spus Angela Bryan, profesor la Universitatea din Colorado.

Canabisul ar putea ajuta la ameliorarea unor simptome cognitive

Produsele cu canabis ar putea ameliora unele simptome cognitive prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ din creier, potrivit cercetătorilor.

În ceea ce îi privește pe pacienții cu cancer, aceste produse ar putea ajuta la îmbunătățirea funcției executive, cum ar fi planificarea și luarea deciziilor, potrivit unor studii.

„Este interesant, am constatat că oamenii au raportat o funcție cognitivă mai bună, astfel încât au simțit că au fost capabili să gândească mai clar și că deciziile lor au fost puțin mai ușoare. Și apoi am analizat asocierea dintre aceste două lucruri. Deci, experiența durerii, experiența unei cogniții crescute, și a existat o corelație între ele.

Dacă ei se confruntă, cu îmbunătățiri ale depresiei, îmbunătățiri ale durerii fără o scădere concomitentă a calității vieții, atunci credem că este un câștig”, a mai adăugat Angela Bryan, potrivit Antena3.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`