Tratamentele anti-țânțari nu au început încă în București. Ce spune Primăria despre această întârziere

Tratamentele anti-țânțari nu au început încă în București. Ce spune Primăria despre această întârziere
Foto: Pixabay

Primăria Capitalei nu a făcut niciun tratament de combatere a țânțarilor, deși, în alți ani, activitatea era începută spre finalul lunii martie. Problema ține tot de Sănătatea publică, ca și pamdemia de coronavirus, deoarece au fost ratate tratamentele larvare și este posibil ca la venirea căldurii cetățenii să fie afectați de o invazie de țânțari. Cu toate acestea, DSP-urile nu au făcut controale și nu au luat măsuri în caz.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei, a declarat, pentru Hotnews, că activitatea va fi prestată și anul acesta de Compania Municipală Eco Igienizare, căreia i-a fost delegat serviciul în 2019, până la dizolvare, și va începe cel mai probabil la finalul acestei luni, după aprobarea în Consiliul General a Programului Unitar de Acțiune 2021, care stabilește unde se stropește și de câte ori.

„Pâna la dizolvarea companiei, activitatea de deratizare, dezinsecție și dezinfecție va fi prestată de Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB), în baza contractului de delegare a acestui serviciu, încheiat în anul 2019. Programul Unitar de Acțiune (PUA) 2021, care stabileşte numărul de tratamente şi perioada de acţiune, a fost introdus pe ordinea de zi a sedinţei de îndată din data de 26.04.2021. Menţionăm ca ordinea de zi nu a fost aprobata, astfel încât documentul va fi introdus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu. După aprobarea acestuia vor fi aplicate de urgenţă tratamentele care se impun”, a menționat Primăria Capitalei.

Pentru anul acesta, bugetul alocat este de aproximativ 38 milioane lei și vizează atât tratamentele de combatere a țânțarilor cât și a șobolanilor.

”În ceea ce privește bugetul alocat de Municipalitate pentru combaterea țânțarilor și șobolanilor pentru anul 2021, a fost prevăzută suma de 37.843.000, din care valoarea facturilor restante reprezintă 19.843.000 lei, cu posibilitatea rectificării în funcţie de necesităţi”, a mai răspuns instituția.

Aceste întârzieri au avut loc, conform sursei, deoarece angajații Companiei Municipale ECO erau în șomaj tehnic începând cu data de 01.02.2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`