CORONAVIRUS | Ministerul Sănătății: Protocolul de tratament pentru infecția cu virusul Sars-Cov-2, aprobat (FOTO)

CORONAVIRUS | Ministerul Sănătății: Protocolul de tratament pentru infecția cu virusul Sars-Cov-2, aprobat (FOTO)

Protocolul de tratament pentru infecţia cu virusul Sars-Cov-2 a fost aprobat de Ministerul Sănătăţii.

În schema de tratament sunt menționate pastile precum Paracetamol, Lopinavir sau Ritonavir, Tocilizumab, dar și Hidroxiclorochina.

Hidroxiclorochina este unul dintre cele mai folosite tratamente împotriva coronavirusului, acesta dând rezultate bune la multe persoane.

Sursa foto: Mediafax.ro

În acest context, reamintim că ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, anunță că a decis ca un test clinic ce vizează efectele benefice ale clorochinei să fie derulat ”la scară largă”.

Un studiu de amploare, ce va include 800 de pacienți infectați cu noul coronavirus și care viează efectele clorochinei în tratarea maladiei, a fost autorizat de autorități în Franța. Asta în condițiile în care, în ultimele săptămâni a circulat ipoteza potrivit căreia clorochina este un remediu miracol în tratarea bolnavilor care suferă de COVID-19.

La rândul său, preşedintele american Donald Trump a scris pe contul său de Twitter că „Hidroxiclorochina şi Azitromicina luate împreună, au şansa reală de a produce o mare schimbare în istoria medicinei.

Totodată, Agenția Federală a Medicamentului (FAMHP) din Belgia a precizat că rezervă hydroxyclorochina, posibil tratament împotriva coronavirusului, pentru pacienții care chiar au nevoie de aceasta. (Detalii AICI)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 416.000 de cazuri la nivel global, peste 108.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 18.500 de oameni.

România a ajuns la 794 de cazuri de COVID-19, cu 30 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 19 pacienți.

Dintre cele 794 de cazuri, 79 au fost declarate vindecate și externate, 53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași. Din nefericire, alte 12 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.556 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 87.506 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`