Transportatorii şi fermierii români vor bloca joi un al treilea punct de la graniţa cu Ucraina: „Cerem înțelegere și respect din partea autorităților române”

Transportatorii şi fermierii români vor bloca joi un al treilea punct de la graniţa cu Ucraina: Cerem înțelegere și respect din partea autorităților române”
Captură Video B1 TV

Transportatorii și fermierii din județele Satu Mare și Maramureș vor continua joi protestele și se mobilizează pentru a bloca încă un punct de trecere a fronierei, la Vama Halmeu-Diakovo, potrivit presasm.ro.

Încă un punct de trecere al frontierei ar urma să fie blocat joi

Ar urma să fie blocată doar artera pentru camioane și nu va fi afectată și circulaţia autoturismelor şi autocarelor.

Autoritățile române au anunțat deja Serviciul Vamal de Stat din Ucraina și se pregătește pentru luarea unor măsuri suplimentare.

”Degeaba a fost blocată astăzi Vama Urziceni, că nu acolo este problema noastră. Importul de cereale, cel substanțial, se face prin Vama Halmeu, aici este cheia și de aceea ne-am decis să protestăm aici. O vom face pașnic, nu vrem să încălcăm legea. Dar cerem înțelegere și respect din partea autorităților române”, a spus un fermier pentru PresaSM.

”După ce vom primi confirmarea oficială a blocării punctului de control Halmeu-Diakovo, vom informa suplimentar despre funcţionarea punctului de control şi despre momentul probabil al grevei”, a precizat Serviciul Vamal de Stat.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în ședința de Guvern de joi va fi aprobat un set de măsuri convenite cu transportatorii și fermierii, în urma negocierilor.

Premierul Ciolacu, după discuțiile cu transportatorii

Premierul Marcel Ciolacu a avut miercuri noi consultări, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Confederațiilor din sectorul transporturilor cu privire la soluțiile pregătite de Guvern ca răspuns la revendicările formulate.

“Guvernul este un partener corect de dialog. La nivelul ministerelor și instituțiilor publice am preluat și analizat solicitările transportatorilor, iar mâine, în ședința de Guvern vom aproba deja un set din măsurile convenite atât cu Ministerul Transporturilor, cât și cu Ministerul Agriculturii. Vom rămâne în continuare la masa discuțiilor pentru a rezolva toate probleme legitime semnalate”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`