Transportatorii amenință cu ample PROTESTE la frontiera cu Ungaria: ‘Sunt ZECI DE KILOMETRI de camioane la graniță’

Transportatorii amenință cu ample PROTESTE la frontiera cu Ungaria: 'Sunt ZECI DE KILOMETRI de camioane la graniță'
Foto: Aradon

Transportatorii amenință cu proteste la granița cu Ungaria, după ce în ultimele zile s-au creat cozi de peste 20 kilometri la trecerea frontierei.

Reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) Aradîi acuză pe vameșii maghiari de „exces de zel” când vine vorba despre verificările amănunţite asupra automarfarelor, demarate de la 1 noiembrie.

„Şoferii noştri ne-au spus că trec repede de controlul poliţiştilor de frontieră români, la ieşirea din ţară, însă partea proastă este că poliţiştii maghiari fac exces de zel. Nu neapărat prin a controla marfa sau documentele, ci şi prin a controla dacă sunt plătite toate taxele pentru Ungaria. Cei care sunt găsiţi în sistem cu diverse probleme primesc amenzi drastice, dar toate aceste proceduri cresc exagerat timpii de aşteptare la fiecare camion”, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele APTE 2002, Dorin Pop.

Asociaţia are 250 de firme membre, cu peste 3.800 de camioane.

BĂTAIE LA KANAL D! ANDREEA MANTEA, ÎN STARE GRAV! ȘI-AU DAT PUMNI ÎN DIRECT!! (GALERIE FOTO)

„Noi am fost obişnuiţi să stăm la cozi la graniţă în fiecare luni, pentru că Ungaria nu permite accesul traficului greu duminica, dar acum sunt deja trei zile şi s-a ajuns într-un punct în care s-au depăşit orice limite. Nu ne ajunge marfa la timp, plătim pentru asta penalităţi, iar şoferii nu îşi pot face programul de odihnă prevăzut de legislaţie. În plus, în coloanele kilometrice de la graniţă, şoferii stau multe ore pe marginea drumului, fără toalete sau alte condiţii igienico-sanitare, ceea ce este inuman. Singura soluţie este să recurgem la proteste, pentru a trage un semnal de alarmă eficient, iar noi ne-am consultat deja membrii. Dacă nu se rezolvă urgent problemele de la graniţa cu Ungaria, vom trece la blocarea punctelor de frontieră cu această ţară, inclusiv pe arterele traficului uşor”, a adăugat Dorin Pop.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`