Traian Băsescu: Tocmai pentru că știam că domnul Nițu are certificat de revoluționar, credeam că o să rezolve dosarul. Am aflat târziu că a tras în oameni

Traian Băsescu: Tocmai pentru că știam că domnul Nițu are certificat de revoluționar, credeam că o să rezolve dosarul. Am aflat târziu că a tras în oameni

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat, pe prin intermediul paginii de Facebook, faptul că a aflat abia la terminarea mandatului că procurorul general Tiberiu Nițu a tras în oameni, la Revoluție, din clădirea televiziunii pe care o apăra.

Băsescu a scris că știa, atunci când l-a numit pe Nițu procuror, că are certificat de revoluționar, motiv pentru care a crezut că va soluționa mai rapid dosarul revoluției.

„La numirea în funcţia de Procuror General ştiam că domnul Niţu are certificat de revoluţionar şi că a primit 8000 mp de pămînt drept recompensă. Şi acesta a fost un motiv pentru care am fost încrezător că va finaliza dosarul revoluţiei. Mi-l imaginam sub gloanţele armatei.
În ultimele săptămîni de mandat am aflat că militar în termen fiind (nu-i fac o vină din asta), a tras de la clădirea televiziunii pe care o apăra în direcţia blocurilor din Dorobanţi. Nu ştiu dacă a împuşcat pe cineva. Nici el nu ştie probabil. Dar abia atunci am înţeles că moral, domnul Niţu nu poate finaliza dosarul revoluţiei.
Oare de ce nu mi-a spus de la numire că a fost printre cei care trăgeau către populaţia răzvrătită ?”, a scris Băsescu pe rețeaua de socializare.

Fostul președinte a spus, luni, că are calitatea de suspect în dosarul de șantaj al Gabrielei Firea, aceeași calitate pe care o are și Procurorul General Tiberiu Nițu, doar că el e suspect că a împușcat niște oameni.  (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`