Tragedie în China: Zeci de oameni morți și dispăruți în urma ploilor devastatoare (VIDEO)

Tragedie în China: Zeci de oameni morți și dispăruți în urma ploilor devastatoare (VIDEO)
Sursa Foto: X @whyyoutouzhele

S-a dezlănțuit potopul în nord-vestul Chinei. Ploile torențiale căzute în ultimele zile au dus la prăbușirea unui pod de autostradă și la moartea a cel puțin 11 persoane. Alte zeci de persoane sunt dispărute în urma calamității, potrivit theguardian.com.

În urma prăbușirii podului din provincia Shaanxi, președintele Chinei, Xi Jinping, a ordonat declanșarea unui efort total de salvare. Autoritatea națională de pompieri și salvare a răspuns prompt, trimițând peste 850 de lucrători de urgență, 90 de vehicule, 20 de bărci și 41 de drone pentru a ajuta la operațiunile de salvare și recuperare.

Aceasta nu este prima oară când infrastructura chineză este pusă la încercare de condițiile meteorologice extreme, provocând accidente industriale mortale. Provinciile vestice și sud-vestice ale Chinei, cu peisajele lor muntoase și râurile puternice, sunt deosebit de predispuse la inundații. Aceste condiții naturale complică eforturile de construire și întreținere a unei infrastructuri sigure și durabile, punând frecvent în pericol viețile și bunurile oamenilor din acele regiuni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`