Tragedie în Alba: Un bebeluș de 11 luni a murit din cauza unui tratament administrat greșit de către mama sa / Ce au decis judecătorii

Tragedie în Alba: Un bebeluș de 11 luni a murit din cauza unui tratament administrat greșit de către mama sa / Ce au decis judecătorii
Sursa foto: Shutterstock

O tragedie fără margini a lovit o familie din județul Alba, după ce o micuță în vârstă de doar 11 luni a pierdut lupta pentru viață, din cauza unui medicament administrat greșit de către propria mamă.

Bebeluș de 11 luni, mort din cauza unui medicament, în Alba

Femeia care nu știa să citească, i-a administrat micuței un tratament interzis copiilor sub 14 ani, fără să realizeze cât de grav este gestul său.

Părinții au găsit-o pe fetița lor inconștientă. Au sunat imediat la 112, iar echipajul de ambulanță a sosit rapid. Au încercat să o resuscite de la 09:21 la 10:02, dar din nefericire, fetița a decedat. Inculpata, care nu știe să scrie sau să citească, a recunoscut greșeala de a nu fi înțeles contraindicațiile medicamentului Tramadol 100 mg sub formă de supozitoare, chiar dacă avea prospectul la îndemână, scrie Spynews.ro.

Pe data de 20 septembrie, Judecătoria Sebeș a pronunțat o sentință de doi ani de închisoare cu suspendare pentru acuzația de ucidere din culpă. Persoanele implicate au dreptul să conteste această decizie într-un termen de 10 zile de la momentul comunicării sentinței.

Mama i-a dat fetiței tratamentul greșit

Investigațiile ulterioare au adus la lumină o realitate șocantă. Autopsia victimei a confirmat absența oricăror semne de violență, dar a dezvăluit prezența unui medicament extrem de puternic – TRAMADOL. La locul faptei, au fost descoperite trei supozitoare de TRAMADOL, iar una dintre ele avea ambalajul desigilat.

O expertiză medico-legală a confirmat că moartea bebelușului a fost cauzată de o intoxicație acută cu TRAMADOL, dar nu există nicio dovadă că mama a avut intenția de a provoca acest deznodământ tragic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`