Tragedia din Suceava, în care doi copii și trei adulți au murit pe loc, a fost produsă de un şofer ucrainean care a adormit la volan

Tragedia din Suceava, în care doi copii și trei adulți au murit pe loc, a fost produsă de un şofer ucrainean care a adormit la volan
Patru dintre cele patru persoane au murit pe loc, sursă foto: captură Video

Doi copii și trei adulți au murit pe loc, după ce maşina în care se aflau s-a lovit violent de o autocisternă încărcată cu ciment, pe E85, supranumit Drumul Morţii, în zona localităţii Cumpărătura din judeţul Suceava.

Patru oameni au murit pe loc

Părinţii şi cei doi băieţi ai lor, de 8 şi 10 ani, se întorceau acasă după o vacanţă petrecută pe litoral. Erau cu toţii într-un autoturism cu platformă, care transporta propria lor maşină. Doar şoferul cisternei a scăpat cu viaţă.

Primele ipoteze ale anchetatorilor arată faptul că şoferul de pe autocisternă, un cetăţean ucrainean în vârstă de 40 de ani, ar fi adormit la volan, moment în care a intrat pe contrasens şi a lovit în plin autoturismul în care se aflau cele cinci persoane.

Vorbim despre o familie dintr-o comună din judeţul Suceava – soţ, soţi şi cei doi copii cu vârste de 8 şi 10 ani – care se întorceau din concediu, de pe litoral. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 36 de ani, din Buzău.

Impactul a fost devastator. Patru dintre cele patru persoane au murit pe loc. Doar pentru femeie s-au mai făcut manevre de resuscitare, însă şi în cazul acesteia s-a declarat decesul.

Şoferul ucrainean al autocistrernei, singurul supravieţuitor

La fața locului au mers pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare, două autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD, cu sprijinul a două echipaje SAJ. Din păcate, toate cele cinci persoane din mașină au fost declarate decedate.

„Am identificat şase victime. Una care provenea din autocisternă. Aceasta esta conştientă şi cooperantă şi a fost transportată la spital, pentru investigaţii suplimentare.

Din nefericire, în autoturism erau cinci persoane, toate încarcerate şi în stare de inconştienţă. Patru dintre ele aveau leziuni incompatibile cu viaţa, iar pentru una s-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără rezultat. Astfel, au rezultat cinci victime decedate, dintre care trei adulţi şi doi minori”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, citat de Observator.

Singurul care a supravieţuit în urma accidentului este şoferul de pe autocisternă, care este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au deschis o anchetă și urmează să stabilească circumstanţele care au dus la producerea acestei tragedii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`