Tragedia din Mamaia. Fata după care au sărit în mare să o salveze este fiica unuia dintre bărbații înecați

Tragedia din Mamaia. Fata după care au sărit în mare să o salveze este fiica unuia dintre bărbații înecați
Foto: Pixabay

Au apărut noi detalii despre tragedia din Mamaia, în care trei turiști au murit înecați după ce au sărit în mare pentru a ajuta o fată de 16 ani. Ea este fiica unuia dintre bărbații care au murit, și a fost scoasă din apă de un tânăr care spune că atunci când a ajuns, ea era agățată de o pasarelă, iar salvamarii resuscitau bărbații.

Fata a fost trasă de curenți și nu a mai putut ajunge la mal, astfel că tatăl ei a mers după ea pentru a o salva, dar nu a reușit. În ajutor au sărit alți doi bărbați care nu au supraviețuit, conform Hotnews.

Pentru că erau valuri mari, steagul roșu era arborat.

Adolescenta a fost salvată de un tânăr care lucrează la baza nautică de pe plaja Cleopatra, care a mers la ea cu skijet-ul. El a spus că a găsit-o pe fată agățată de pasarela plajei Victoria.

Declarația salvatorului

„Am fost sunat de un coleg de la o bază nautică din Mamaia Nord că în zona pasarelei (n.r.- de la plaja Victoria) este o persoană în pericol de înec. Nu știam despre ce este vorba, iar când am ajuns fata era agățată în capătul pasarelei și abia se mai ținea, era zgâriată pe mâini.

Celelalte trei persoane pluteau deja și erau salvamarii care se chinuiau să îi scoată să îi resusciteze. Am apucat-o pe fată, am ridicat-o pe skijet, mi-a zis să o las puțin să se liniștească. Atunci am observat că era zgâriată pe mâini. După ce s-a liniștit am dus-o la mal și au preluat-o cei de la SMURD care deja erau acolo împreună cu poliția și jandarmeria”, a declarat tânărul, pentru Ziua de Constanța.

Fata se află la Spitalul Județean Constanța.

Intervenție dificilă din cauza valurilor mari

În dimineața zilei de 14 august, cinci persoane se aflau sub riscul de înec, iar la fața locului s-a format un lanț uman. Intervenția a fost dificilă din cauza valurilor foarte mari și a vântului.
Două persoane conștiente au fost recuperate din mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)