Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Cristina Prună (USR): Deca ar trebui să ceară urgent stadiul tuturor clădirilor din România, fie școli sau internate, să vedem dacă pot găzdui copiii în continuare (VIDEO)

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Cristina Prună (USR): Deca ar trebui să ceară urgent stadiul tuturor clădirilor din România, fie școli sau internate, să vedem dacă pot găzdui copiii în continuare (VIDEO)
Deputata USR Cristina Prună. Sursa foto: usr.ro

Deputata USR, Cristina Prună, a comentat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, subiectul referitor la tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Cristina Prună este de părere că ministrul Educației ar trebui să ceară urgent stadiul tuturor clădirilor din România, fie școli sau internate, pentru a vedea dacă mai pot găzdui copiii în continuare, pentru a nu mai avea loc asemenea tragedii.

Deputata USR a fost întrebată cum de nimeni nu răspunde în niciun fel.

“Păi nu ajută la nimic, pentru că, până la urmă, viața acelui copil nu mai poate fi recuperată. Mă gândesc și eu ce o fi în sufletul părinților care l-au trimis la școală și s-au trezit, peste noapte, că nu mai au copil. Doamna Deca ce ar trebui să facă este să ceară de urgență stadiul tuturor clădirilor din România, fie că sunt internate sau că sunt școli, să vedem și noi dacă au risc seismic, dacă sunt în condiția de a găzdui copii în continuare.

Noi chiar am avut o lege în 2019, să fie expertizate toate unitățile de învățământ și trebuia să se facă lucrul ăsta până în 2021. Dar ce să vedeți, Guvernul Ciucă a amânat până în 2024. Deci sunt niște lucruri iresponsabile, criminale care se întâmplă. Doamne ferește, să mai avem vreun cutremur sau, Doamne ferește, să mai fie vreun cămin sau vreo școală care sunt reabilitate cu copii în interior. Cum poți să faci lucrul ăsta?

Puteau să aducă niște containere sau să se găsească alte soluții, că există, slavă Domnului, nu să țină copiii ăia închiși acolo și să-i condamne la moarte, până la urmă. Deci Guvernul României și doamna Deca, de urgență, trebuie să vină cu o listă a tuturor unităților de învățământ și internatelor, să nu mai existe astfel de lucruri, care să se întâmple în România”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`