Traficul naval prin strâmtoarea Bosfor, suspendat după ce un petrolier a rămas blocat

Traficul naval prin strâmtoarea Bosfor, suspendat după ce un petrolier a rămas blocat

Traficul navelor în strâmtoarea Bosfor din Turcia a fost suspendat duminică dimineață, după ce o navă a suferit o defecțiune a ancorei, a declarat agenția de transport maritim Tribeca.

TRaficul prin strâmtoarea Bosfor a fost suspendat

Potrivit unui raport împărtășit de agenție, ancora petrolierului Peria, sub pavilion liberian, s-a autoeliberat din cauza vremii nefavorabile în jurul celei de-a treia zone a podului în timpul trecerii sale prin strâmtoare și au fost trimise două remorchere pentru a-l ajuta, potrivit Reuters.

Nu este singurul incident de acest fel care a avut loc în strâmtoarea Bosfor.  Amintim că o navă care transporta cereale a eșuat, oprind temporar navigația în strâmtoarea Bosfor.

Nava Lady Zehma, cu o lungime de 173 metri, a fost autorizată să părăsească portul ucrainean Chornomorsk pentru Ravenna, Italia, cu 3.000 tone de porumb.

Autoritățile locale au intervenit pentru remedierea situației. Traficul din Bosfor a fost suspendat temporar din cauza incidentului, care nu a provocat răniri, pierderi de vieți omenești sau poluare a mediului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`