Traficantul care vindea în farmacii drogul preferat al lui Vlad Pascu a fost reținut. Bărbatul lucra la un cunoscut lanţ farmaceutic din Bucureşti

Traficantul care vindea în farmacii drogul preferat al lui Vlad Pascu a fost reținut. Bărbatul lucra la un cunoscut lanţ farmaceutic din Bucureşti

Bărbatul reţinut de DIICOT după ce a vândut ilegal peste 11.000 de comprimate de Fentanil şi Oxicodonă era angajat la un important lanț de farmacii din București.

Oxicodona este una dintre substanţele care apare şi în dosarul în care este implicat Vlad Pascu. Potrivit profilului său de pe o reţea de socializare, bărbatul se ocupă de „quality management” la o cunoscut companie farmaceutică din Bucureşti, potrivit antena3.ro.

Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer în stadii terminale și gestionării durerilor în cazul intervențiilor chirurgicale, fiind eliberat doar în baza prescripției medicale.

Are o potenţă de 100 de ori mai mare decât morfina și este de până la 50 de ori mai puternic decât heroina. Specialiştii spun că și un microgram din această substanţă poate ucide un om.

Individul ar fi vândul în ultimul an peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil.

Printre substanţele vândute de suspect se află şi Oxicodona, un analgezic opioid care apare şi în dosarul de la DIICOT în care este implicat Vlad Pascu şi în care trei personaje care furnizau drogurile la petreceri au ajuns în arest preventiv.

DIICOT, detalii despre percheziții

DIICOT a desfășurat percheziții joi, vizat fiind angajatul lanțului de farmacii care este acuzat că că ar fi vândut peste 10.000 de comprimate cu fentanil și circa 700 cu oxicodonă, în perioada 2022-2023. Individul a fost prins în flagrant delict, joi, în timp ce deținea zeci de cutii cu comprimate cu fentanil, cu scopul de a le comercializa.

În această speță este același procuror de caz ca în dosarul lui Vlad Pascu, procurorul Oana Haineala.

„În cadrul acțiunii cu numele de cod «Himera», s-a reținut faptul că în perioada 2022 -2023 suspectul, angajat al unui operator economic de profil, a comercializat  în mod repetat droguri de mare risc,  respectiv peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ 700  comprimate Oxycodonă, 1200 de fiole de morfină, 380 plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil și comprimate de codeină”, se arată în comunicatul DIICOT.

DIICOT a anunțat că mai multe persoane vor fi duse la audieri.
„De asemenea, se efectuează verificări cu privire la modul în care operatorul economic aplică și respectă normele legale specifice activității desfășurate. Precizăm că Fentanilul și Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piață , având în mod frecvent efect letal”, mai notează DIICOT.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`