Traficanți de migranți, opriți de DIICOT. Primeau chiar și 5.000 de euro pentru a duce oamenii în Italia și Germania

Traficanți de migranți, opriți de DIICOT. Primeau chiar și 5.000 de euro pentru a duce oamenii în Italia și Germania
Cozi uriașe de mașini în Vama Nădlac

O rețea de traficanți de migranți din Bangladesh, Siria, Pakistan și alte țări din Asia centrală și de este a fost destructurată de DIICOT și Parchetul din Republica Moldova.

Rețea bine organizată, destructurată

Migranții plăteau între 3.000 și 5.000 de euro pentru a ajunge în Italia sau Germania, conform știrileprotv.

Rețeaua era foarte bine organizată, cu șefi, subalterni, călăuze și șoferi. Aceasta funcționat din 2022 și din ea făceau parte români, moldoveni și persoane cu dublă cetățenie.

Traseele pe care le urmau migranții

Rețeaua a transportat ilegal peste 100 de migranți în Italia, Germania sau Franța. Traseele lor erau următoarele:

– Grecia – Bulgaria – România – Ungaria – Austria;
– Grecia – Bulgaria – Serbia;
– Croația – Ungaria – Austria.

Astfel, până când ajungeau la destinație puteau trece chiar și câteva luni de zile.

Procurorii DIICOT Galați au percheziționat 11 adrese din Dâmbovița și Ilfov, iar în aceste locuințe au fost găsite probe care incriminează, momenta, 11 persoane.

Și în Republica Moldova s-au făcut percheziții și au fost reținute 4 persoane suspect. Toți cei reținuți sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)