Traficant de droguri din Argeș, obligat să plătească unui primar daune după o postare pe Facebook. Cât l-au costat cuvinte ca: „Puiule flămând”, „beţivule notoriu” sau „săracule”

Traficant de droguri din Argeș, obligat să plătească unui primar daune după o postare pe Facebook. Cât l-au costat cuvinte ca:  „Puiule flămând”, „beţivule notoriu” sau „săracule”
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un traficant de droguri din Argeș a fost obligat de instanța civilă să plătească primarului din comuna Priboieni suma de 50.000 de lei cu titlu de despăgubiri morale după o lungă serie de mesaje denigratoare la adresa edilului, postate pe Facebook.

Cei doi aveau un conflict mai vechi legat de o concesiune

Judecătorii argeșeni au considerat că bărbatul a întrecut limita libertății de exprimare, folosind expresii și cuvinte cu caracter ”suburban”, care au afectat ”în mod vădit onoarea și demnitatea” primarului.

Constantin Florin Dovlecel, condamnat în 2019, la închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri (canabis și MDMA), s-a trezit acționat în instanță și de către primarul comunei Priboieni din județul Argeș.

Cei doi aveau un conflict mai vechi legat de o concesiune, iar Florin Dovlecel a ales să-și verse năduful în mediul online. În primele două luni ale anului 2023, traficantul a postat constant mesaje denigratoare la adresa edilului, folosind în texte cuvinte suburbane, pentru a-și ataca dușmanul.„Puiule flămând”, „beţivule notoriu”, „saracule”, „aveai patul pe pământ”, „ma ta este decedată şi mama este vie”, „dacă dă el drumul la braţe miroase a transpiraţie”, „e şi zmardoi e şi ciumeg”, „şi zmardoi şi rârâit sau peltic”, „bai jegosule”, „bai gunoieriile” (n.n. gunoierule) sau „gigolo de Priboieni”, „bă nebunule”,: „vafanga**za”, „eşti un f**c în faţa p..i, nu uita”, „madafakar” sunt doar o parte dintre cuvintele și expresiile folosite de Flroin Dovlecel în mesajele psotate pe pagina sa de Facebook și care făceau trimitere directă la edilul comunei cu care era în conflict.

Deranjat de atitudinea consăteanului, edilul din Priboieni a decis să-l dea în judecată pe cel care i-a terfelit imaginea. În actul de sesizare a instanței, primarul explică faptul că între el și autorul mesajelor denigratoare există un conflict foarte vechi, încă de când mama acestuia lucra în cadrul primăriei, potrivit Ziare.

Exprimarea folosită de traficant în lungul șir de ironii și jigniri a fost considerată de către instanța Tribunalului Argeș suburbană, fără nicio legătură cu o critică normală la care este expusă o persoană publică, în cazul de față primar al unei localități.

Judecătorii argeșeni susțin în motivare că într-o societate democratic este necesară critica adusă măsurilor luate de un primar ”însă aceasta nu poate îmbrăca forma jignirilor”. În plus, a reținut instanța, mesajele denigratoare postate pe Facebook pot avea influență, în mod nejustificat asupra carierei politice.

Astfel, Tribunalul Argeș a admis cererea de chemare în judecată și l-a obligat pe autorul mesajelor la plata către reclamant a sumei de 50.000 lei cu titlu de despăgubiri – daune morale. Edilul ceruse cu titlu de despăgubiri suma de 100.000 de lei, însă instanța a considerat suma nejustificat de mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`