Trafic feroviar oprit pe linia Giurgiu – Videle, după ce un vagon de marfă a deraiat

Trafic feroviar oprit pe linia Giurgiu – Videle, după ce un vagon de marfă a deraiat
Sursa foto: CFR Infrastructura

Circulaţia feroviară a fost oprită temporar, duminică, pe linia Giurgiu – Videle din cauza deraierii peste macaze, la ieşire din staţia Răduleşti, a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, informează CFR SA, citat de Agerpres.

Trenul, care avea în compunere 18 vagoane transcontainer, circula pe distanţa Giurgiu Nord – Curtici şi aparţine operatorului de transport feroviar privat Rail Cargo România.

Vagonul care a deraiat a fost al şaptelea de la locomotivă, potrivit unui comunicat al CFR SA.

Traficul a fost suspendat în intervalul 15:30 – 17:20.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii AGIFER, care vor ancheta cauzele producerii acestui accident, precum şi echipele de specialişti ale SRCF Bucureşti, care vor interveni pentru ridicarea şi repunerea pe linie a vagonului deraiat.

„Menţionăm faptul că locomotiva şi primele şase vagoane din compunerea trenului de marfă au fost retrase, pentru a permite efectuarea circulaţiei trenurilor pe linia 1 şi 2 din staţia Răduleşti, spre staţia Videle”, au precizat reprezentanţii companiei.

Din această cauză, trenul IRN 460 Giurgiu Nord – Bucureşti Nord, care urma să tranziteze zona, a staţionat în staţia Giurgiu Nord, iar cei aproximativ 60 de călători au fost preluaţi de trenul R 9710, care circulă pe relaţia Bucureşti Progresu – Bucureşti Nord.

Trenul R 9346 Giurgiu – Videle a staţionat de la ora 16:20 în staţia Târnavele, urmând să fie reînscris în circulaţie. Potrivit www.mersultrenurilor.infofer.ro, acesta are 69 de minute de întârziere la sosirea în Videle.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`