Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ștefan. Primul martir al Bisericii, prăznuit în a treia zi de Crăciun

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ștefan. Primul martir al Bisericii, prăznuit în a treia zi de Crăciun
Sursă Foto: ortodoxiatinerilor.ro

Sfântul Ştefan este sărbătorit în a treia zi de Crăciun de către creştinii ortodocşi din întreaga lume. El este cunoscut ca fiind primul martir al Bisericii creştine, ucis pentru mărturisirea credinţei sale în Hristos.

de Sfântul Ștefan

Sfântul Ștefan, Primul Martir Al Bisericii

Sfântul Ștefan a fost martor al Învierii și Înălțării Domnului, dar și al Pogorârii Duhului Sfânt. A avut o credință profundă și a săvârșit numeroase minuni.

După întemeierea Bisericii, el a fost primul dintre cei șapte apostoli chemaţi să predice cuvântul Evangheliei și să țină slujbe.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ștefan

Pe 27 decembrie, când e sărbătorit Sfântul Ștefan, se fac pomeniri mai ales pentru cei care au murit în circumstanțe dramatice.

Persoanele bolnave sau care se judecă de mult timp în diverse procese sunt ajutate dacă aduc în casa lor o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită chiar în această zi.

Pentru spor în casă și vindecarea bolilor, Sfântul Ștefan trebuie cinstit mai ales prin rugăciune, fapte bune și prin împăcarea cu persoanele cu care ne-am certat.

Mesaje și urări de Sfântul Ștefan

„În această zi de sărbătoare îngerul tău să-ți aducă prieteni sinceri și fericire mare. Cu adevărat meriți tot ce-i mai bun! La mulți ani!”

„Dragul meu Ștefan, îmi doresc din inimă ca îngerul tău păzitor să-ți aducă cel mai mare dar – jumătatea alături de care să trăiești o viață lungă și fericită!”

„De Sfântul Ștefan, îți doresc să fii înconjurat doar de oameni buni, să oferi și să primești dragoste și să fii ghidat mereu doar de gânduri bune. La mulți ani!”

„Dragă Ștefania, la mulți ani de ziua ta! Oricum ți-ar fi fost în ultima vreme, eu nu doar sper, ci sunt convinsă că totul va fi spre bine. Îngerul tău păzitor veghează pentru tine, o să vezi asta! Multă putere și optimism îți doresc!”

”Îți urez ca ziua ta să îți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranță, iar în lume să găsești numai fericire! La multi ani!”

„Ştefan – Hai noroc şi voie bună/ Să petrecem împreună/ C-astăzi este o zi mare/ Şi-i motiv de sărbătoare! La mulţi ani!”

„Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor care îți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții, multă sănătate, iar Dumnezeu să îți călăuzească și să orânduiască totul cum este mai bine pentru tine! La mulți ani!”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)