TRADIȚII DE PAȘTE! De ce vopsim ouăle și când e BINE să o facem: Respectă OBICEIUL și vei avea NOROC tot anul

TRADIȚII DE PAȘTE! De ce vopsim ouăle și când e BINE să o facem: Respectă OBICEIUL și vei avea NOROC tot anul
Foto: Pixabay

Ouăle roșii, simbol al Sărbătorilor de Paște, se pregătesc în Joia Mare. Potrivit tradiției, dacă ouăle se înroșesc în această zi, nu se vor strica pe tot parcursul anului – chiar mai mult, nu se vor strica niciodată, relatează ziare.com.

CRISTI BORCEA A ÎNNEBUNIT DUPĂ GRATII! INCREDIBIL UNDE A FOST VĂZUTĂ PELINEL DUPĂ NAȘTEREA GEMENELOR! E LOVITURA ANULUI

Deși și ele sunt pregătite, în general, în Joia Mare, pasca și cozonacii se mai pot prepara și în Sâmbăta Mare, fiind mai apoi duse la biserică, în Noaptea de Înviere, acolo unde sunt sfințite.

E MARELE SECRET AL LUI TEO TRANDAFIR! INCREDIBIL CINE E DE FAPT PRIMUL EI SOȚ! A FOST ȚINUT LA SECRET

Obiceiul înroșirii ouălelor poate fi explicat prin mai multe legende creștine. Acestea sunt legate de patimile lui Iisus Hristos. Una dintre relatări amintește că Maica Domnului, venind să-și vadă Fiul răstignit, a adus un coș cu ouă sub cruce, iar acestea s-au înroșit cu sângele vărsat de Mântuitor pentru salvarea lumii.

PROFEȚIA MOMENTULUI! CARMEN HARRA A DEZVĂLUIT CINE VA FI VIITORUL PREȘEDINTE AL ȚĂRII! ASTA DA SURPRIZĂ (GALERIE FOTO)

În orice caz, tradiția ouălelor exista cu multe secole înainte de Anul Domnului. Oamenii își ofereau în dar ouă colorate, cu ocazia marilor sărbători, îndeosebi la cele de înnoire a timpului. La creștini, oul îl reprezintă pe Creator, Cel ce creează tot și Cel ce conține în sine totul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul