Toți pacienții de la Colectiv trimiși în Belgia, infectați cu bacterii intraspitalicești: "Condiția lor medicală e, acum, una stabilă" (VIDEO)
Conducerea Spitalului Militar din Belgia - Military Hospital Queen Astrid Bruxelles – a declarat că cei opt pacienți care au fost preluați de la spitalele bucureștene după tragedia de la Colectiv erau infectați cu bacterii intraspitalicești, se arată într-un răspuns oferit de medicii belgieni la soclicitarea României libere.
Răniții au fost transportați la Bruxelles după 10 zile de la incendiu, timp în care au fost internați la mai multe spitale din București.
Nu e nimic de ascuns, spuneau medicii de la Spitalul de Arși, Cristian Nițescu și Adrian Stănculea, săptămâna trecută, referitor la informația apărută potrivit căreia răniții din incendiul de la Colectiv au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești.
„Am avut 27 de bolnavi, din care au murit 6. Din cauza infecțiilor au murit trei”, spun aceștia.(Detalii AICI)
Cu toate acestea, doctorii de la Spitalul Militar din Bruxelles au explicat că infecțiile cu bacterii sunt o raritate în lumea medicală și nu au incidența pretinsă de medicii români: „În timpul spitalizării, există șanse mici și limitate ca pacientul să fie infectat cu bacterii”, aflăm din scrisoarea oficială de răspuns
Răspunsul integral primit de la Military Hospital Queen Astrid Brussels a fost următorul:
„În primul rând dorim să vă prezentăm sincerele noastre condoleanțe legate de pierderea atât de multor vieți tinere în timpul incendiului care a avut loc în club, la sfârșitul lunii Octombrie 2015. În această scrisoare încercăm să răspundem întrebărilor dumnevoastră.
Pacieții români au fost primiți în Spitalul nostru Militar pe 7 noiembrie 2015. Doi dintre ei se află la Unitatea de Îngrijiri de Urgențe, iar ceilalți șase la Unitatea de Îngrijiri Medii. La internare, ei păreau să fie colonizați cu o anumită cantitate de bacterii. Condiția lor medicală este, acum, una stabilă, iar noi le oferim o îngrijire la standarde ridicate așa cum o cere starea lor actuală. În timpul oricărei spitalizări, există șanse mici și limitate de a obține o infecție nosocomială, posibilitate față de care noi luăm toate măsurile de prevenție. Referitor la bugetul zilnic pe care îl alocăm unui pacient ars, nu vă putem oferi date exacte, deoarece sunt implicate companiile de asigurări medicale dar și alți parteneri . Sperăm că veți găsi aceste informații folositoare și suntem la dispozția dumneavoastră în cazul în care aveți nevoie de alte detalii”.
Tragedia de la clubul Colectiv a reușit să îi impresioneze pe medicii din străinătate. Medicii belgieni au făcut publică o înregistrare în care arată cum sunt tratați tinerii arși în incendiul din data de 30 noiembrie, cu speranța ca vor reuși să le aline suferințele și îi vor pune cât mai curând pe picioare.