Toți elevii unei școli din România au picat Evaluarea Națională 2023. Incredibil cât de mici sunt notele

Toți elevii unei școli din România au picat Evaluarea Națională 2023. Incredibil cât de mici sunt notele
Sursa foto: Pixabay

Absolvenții claselor a VIII-a au primit miercuri, pe 28 iunie, rezultatele Evaluării Naționale 2023. Notele au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației, iar aceștia și-au putut verifica rezultatele. Din păcate, situația a fost una dezolantă în acest an, mulți dintre elevi neacordându-și suficientă pregătire. Într-o școală din România, de exemplu, s-a înregistrat un dezastru total, toți elevii picând Evaluarea Națională.

Tendința descendentă în rata de promovare a Evaluării Naționale 2023

Miercuri, pe data de 28 iunie, Ministerul Educației a anunțat rezultatele Evaluării Naționale 2023. Din păcate, situația de anul acesta reflectă o performanță mai slabă în comparație cu anii precedenți. Rata de promovare înregistrată a fost de doar 76,2%.

Comparativ cu anul 2021, se observă o scădere a ratei de promovare în prezent. În 2021, procentul de promovare a fost de 76,8%. Cu toate acestea, în 2022, s-au obținut rezultate mai favorabile, înregistrându-se o rată de promovare de 82,3%.

Nicio medie de trecere pentru absolvenții din Ștefănești, Argeș

În acest an, o școală din țara noastră, situată în orașul Ștefănești, județul Argeș, a înregistrat o performanță extrem de scăzută. Potrivit Antena 3 CNN, niciunul dintre cei șapte absolvenți de clasa a VIII-a înscriși în Evaluarea Națională 2023 nu a reușit să obțină o medie de trecere.

Situația a fost cu atât mai alarmantă cu cât patru dintre acești absolvenți au lipsit de la examen, iar ceilalți trei care au participat nu au reușit să obțină nici măcar media minimă de 5. Cel mai scăzut rezultat obținut a fost de 2.90, în timp ce cea mai mare medie a fost de 4.10.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`